avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL?

Buna. Intentionam sa-mi deschid un PFA, dar cu noul cod fiscal cred ca este mai indicat o microintreprindere (SRL.. fara angajati). Practic eu vreau sa ofer servicii IT si am nevoie sa sa emit facturi pentru banii ce ii voi primi. Am cateva intrebari :
1. pot face asta sub o alta forma , sau e ok SRL ?
2. pentru spatiu pot sa fac un contract de comodat privat? (cu cat se va mari impozitul acelui apartament / camera )
3. din cate am inteles trebuie sa platesc 5% impozit pe dividente si avand in vedere ca din 2017 se schimba iar regulile.. mai trebui platit 5.5% CASS (chiar daca sunt deja salariat?! )
Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 09:38, 21 Ianuarie 2016
Buna ziua!

1. Forma de organizare optimă e in functie de ceea ce urmariti. Daca urmariti partea de fiscalitate si aveti cheltuieli mari, e rentabil PFA. Daca aveti chetuieli mici, e rentabil SRL-microintreprindere. Dar mai sunt si alte criterii, de care se izbesc unii, imediat ce au luat decizia doar pe baza criteriului fiscalitatii: cum scot banii? (mai uşor la PFA); imagine (mai buna la SRL) etc.etc.
Deci nu doar criteriul fiscal contează.

2. Impozitul se măreşte sau nu în funcţie de faptul că folosiţi spaţiul doar ca sediu sau doar ca punct de lucru şi în funcţie de ce a decis Consiliul Local. Primăria din localitatea Dvs. vă poate spune exact.

3. Nu plătiţi CASS la impozitul pe dividende dacă sunteţi salariat.

4. Cu plăcere!:)
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
horatiusasu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculator impozit microintreprindere cu un singur angajat marius1975_2 marius1975_2 Buna ziua, De cativa ani prestez servicii IT pentru o firma UE ca PFA. Din 2016 m-am gandit sa functionez ca o microintreprindere. Din pacate, nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Dividende si costuri Mario-100 Mario-100 Care sunt costurile aferente dividendelor si ordine in care acestea se aplica in 2011, eu stiu asa: Profit brut -16% = profit net Parte din profitul net ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa si deschidere microintreprindere, acum ca nu mai e norma de venit pe it? marius1975_2 marius1975_2 Acum ca au scos norma de venit pe IT, ma gandesc sa deschid o microintreprindere, ca se poate opta pentru 3% din cifra de afaceri. Dar nu stiu cat de mult o sa ... (vezi toată discuția)