Acum ca au scos norma de venit pe IT, ma gandesc sa deschid o microintreprindere, ca se poate opta pentru 3% din cifra de afaceri. Dar nu stiu cat de mult o sa tina chestia asta. A mai facut cineva asta? E rentabil? Multumesc.
rentabilitatea se raporteaza si la activitatea pe care o veti desfasura, veniturile previzionate, etc. Nu ar putea nimeni sa va indrume cu exactitate daca vi se potriveste sau nu.
Marius cred ca intrebarea care se pune este eu cat impozit platesc de fapt pe un IMM?...
Ca IMM trebuie sa ai minim un angajat.
Eu eram curios ce impozit platesti in cazul unui IMM, doar aia 3% sau mai dai si 16% pe dividende sau ce mai platesti pina ramii cu banii in mina.
Sa zicem ca ai incasari 30.000 RON, 3% reprezinta un impozit de 900 RON.
Dupa aia mai ai un angajat, ii platesti 10824 RON la un salariu brut de 700 RON,
ramii cu 18276 RON. Ai cheltuieli deductibile 5000 RON(contabil, curent, internet, ...); ramii cu un profit de 13.276 RON.Intrebarea care se pune acum, pentru banii astia dai 16% ca sa treaca de pe IMM pe detinatorul IMM-ului? Dupa aia mai dai inca 5.5% la sanatate ...
3% aplicat asupra venitului realizat e mult mai rentabil decat sa ti bati capul cu CHELTUIELI deductibile limitata sau integral daca ai realizat 10.000 lei platesti 300 leisi dormi linistit nu terorizat de cheltuieli si mai platesti 16% pentru dividente o suma considerabila sau o reinvestesti in stocuri, fiecare cu camaruta lui dar conteaza somnul parerea mea :))
Imm vs. pfa
Popu
Se zvoneste cum ca PFA-urile la norma de venit o sa dispara pentru anumite coduri CAEN. In momentul de fata sunt PFA, la norma de venit, as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)