avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere modificarea pensiei platite de fostul sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere modificarea pensiei platite de fostul sot pentru copil ?

Buna ziua,

Am divortat prin notariat in urma cu 2 ani si am obtinut pensie de intretinere de la fostul sot 400 lei, custodie comuna bineinteles cu drept de vizita al copilului, vacante impreuna. Tatal insa refuza contactul cu noi, nu pot pastra nici o legatura cu el in folosul copilului, din cand in cand trimitand doar un mesaj pe o retea de socializare. Momentan el este plecat din tara in Marea Britanie unde lucreaza. Am adresa lui de acolo si nr NINO(National Insurance Number) cu care este inregistrat in aceasta tara.

As vrea sa stiu daca legea imi permite sa il dau in judecata pentru marirea pensiei de intretinere deorece salariul lui a crescut acum la 1000£ ( stiu ca trebuie sa fie 1/4 din salariul lui adica in jur de 250£ ) si pentru obtinerea custodiei definitive.

Daca aceste doua lucruri le-as putea face cam ce ar trebui sa fac mai exact si care ar fi costurile actiunii in tribunal.


Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:45, 21 Ianuarie 2016
Puteti formula o actiune in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere a minorului, daca stiti sigur ca veniturile tatalui au crescut si puteti demonstra legal acest lucru ( lucreaza cu forme legale). In ceea ce priveste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, acest lucru este mai dificil de obtinut, atat timp cat tatal mentine legaturile firesti cu minorul, iar actiunile acestuia nu sunt de natura sa afecteze buna dezvoltare fizica si psihica a copilului.
Puteti formula o actiune avand ca obiect majorarea pensiei de intretinere raportat la veniturile actuale ale fostului sot urmând sa indicati societatea la care lucreaza din Marea Britanie iar instanta la solicitarea dvs va incuviinta o adresa catre aceasta societate pentru a-i fi comunicate veniturile obtinute de fostul sot.
Referitor la exercitarea exclusive a autoritatii parintesti sunt mai multe aspecte de analizat si trebuie sa invederati motive temeinice pentru a va fi admis acest capat de cerere insa puteti incerca iar instanta in functie de probele si argumentele pe care le veti aduce va dispune in consecinta.
În opinia mea, obiectul procesului ar trebui sa fie de stabilire a pensiei, nu de majorare cat nu instanta a stabilit ce s-au înțeles parintii.
Ar trebui sa faceți dovada a cat câștiga, ca nevoile copilului s-au mărit și sa cereți stabilirea pensiei în cuantum de 1/4 din venitul lui net lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva Iulianadimia Iulianadimia Tatal copiilor mei lucreaza legal in Germania, din momentulin care s a pronuntat divorțul si avem custodie comuna pt cei doi copiiai nostri! In prezent ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna loredana39 loredana39 Buna ziua,sotul meu lucreaza in strainatate iar eu locuiesc in Romania,avem un copil de 5 ani,pe care eu l-am crescut singura de la 1 an.In cazul unui ... (vezi toată discuția)