avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ssm
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ssm

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns
sunt functionar public la o primarie , sunt inspector in cadrul Serviciului intern de prevenire si protectie, mai exact fac instructajul ssm ,
Am o firma PFA si sunt abiliata ca serviciu extern ssm.
intrebarea mea este daca pot INCHEIA CONTRACTE DE PRESTARI SERVICII ca sa tin protectia muncii la firme ca serviciu extern
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ssm1974 , utilizator 19:03, 27 Ianuarie 2016
Primaria poate externaliza activitatea, dvs. sa nu mai faceti parte din SIPP, sa ocupati alt post in cadrul primariei sau sa plecati din primarie, sa detineti contract de prestari servicii incheiat intre primarie si SEPP.
La alte firme, in afara orelor de program din cadrul primariei, in baza unor contracte de prestari servicii incheiate intre respectivele firme si SEPP puteti presta activitatea din domeniul ssm, daca sunteti firma inregistrata la fisc/ ati declarat activitatea la fisc si platiti taxe si impozite.
Buna seara,
Da sunt inregistrata la fisc si platesc taxe si impozite, dar nu stiu daca ma afecteaza ca sunt functionar public si am PFA, colega de la Resurse a spus ca nu pot tine protectia muncii si in cadrul primariei si in afara orelor de program, este incompatibilitate
Vreau sa stiu daca pot sa-mi desfasor activitatea ca SEPP dupa program si sa raman in continuare si la Primarie.
Nu stiu ce sa fac,
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
ssm1974, utilizator
Colega de la resurse umane sa va precizeze actul normativ/ articolul care interzice acest lucru, ca fiind incompatibilitate.
Daca ar fi vorba de incompatibilitate, nu inteleg cum ati reusit sa va inregistrati la RC si fisc ?!
Incompatibilitatea la functionarii publici se manifesta prin faptul ca nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate confom prevederilor art. 94,alin. 2) din Legea 161/2003 in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public

Functionarii publici, pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate, potrivit fisei postului.


Puteti citi si urmatoarele precizari www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
inspectorSSM, utilizator
Sa ne lamurim: dvs. puteti face SSM la institutia unde sunteti angajata, dar nu puteti incheia, cu aceeasi institutie, un contract de prestari servicii tot pentru ssm, prin PFA! In rest, puteti incheia oricate contracte de prestari servicii prin PFA, cu orice alta institutie/persoana juridica, nu sunteti in incompatibiltiate.

Alte discuții în legătură

Departament ssm externalizat, intrebari denisa_21 denisa_21 Buna ziua, Am cateva nelamuriri cu privire la legislatia SSM, va rog mult sa ma ajutati. Saptamana trecuta am semnat un contract de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl sadrian sadrian Buna ziua. PFA sau SRL pentru prestari servicii (de SSM+SU, pentru care indeplinesc cerintele legale de studii si experienta) ? Desi acest subiect a fost ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)