avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Incadrare eronata profesor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Incadrare eronata profesor

Am descoperit recent ca sotia mea, care are 11 ani vechime in invatamat, a fost incadrata gresit, fapt ce a determinat o diminuare semnificativa a salariului. Mai exact nu i-a fost considerata vechimea in specialitate, conform legii 128/1997, art.139 alin.1. Aici scrie ca "persoanele angajate in invatamant, provenite din alte sectoare de activitate, care fac dovada ca au profesat in specialitatea inscrisă pe diploma de studii si care ocupă un post didactic in această specialitate, beneficiaza de vechimea in munca, ca vechime recunoscuta in invatamant, in
vederea stabilirii drepturilor salariale". Ori sotia are inca 12 ani vechime in specialitate, inscrisi in cartea de munca.
Prima problema e ca secretara de la scoala care se ocupa de salarizarea profesorilor refuza sa ii schimbe incadrarea si trage de timp (ba nu stie, ba nu are timp, ba trebuie sa intrebe), fara sa dea vreun motiv concret. In al doilea rand, as vrea un sfat, ce putem face ca sa recuperam, macar partial, sumele care i-au fost platite in minus. Ma gandesc la o actiune in justitie, dar nu imi e clar impotriva cui trebuie formulata si nici pe cat timp in urma putem cere banii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gelu2 , utilizator 12:22, 24 Ianuarie 2016
Detaliati despre ce perioade este vorba si care nu au fost luate in considerare.
Sotia e de 11 ani profesor (din septembrie 2004). A fost incadrata toata aceasta perioada fara a i se considera vechimea in specialiate. Inainte a lucrat 12 ani ca inginer in specialitatea respectiva, dovediti cu cartea de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime recunoscută în învăţământ zeno42 zeno42 Bună ziua, lucrez la un liceu de telecomunicaţii din 1991 pînă astăzi unde predau cursuri şi laboratoare la materi tehnice de electronică şi ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant Lupes Fenina Lupes Fenina Un profesor cu definitivat si vechime in invatamant 6-10 ani are dreptul de a i se lua in calcul si vechimea dobandita in productie?(Mentionez ca a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor Laur Viky Laur Viky Buna ziua! Am lucrat cativa ani in strainatate cu acte legale ( detin si adeverinta de la angajatorul din EU ), iar angajatorul din Ro refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)