avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in specialitatea studiilor

Buna ziua!

Am lucrat cativa ani in strainatate cu acte legale ( detin si adeverinta de la angajatorul din EU ), iar angajatorul din Ro refuza sa-mi recunoasca anii lucrati in strainatate. Refuza de mai multe luni sa-mi elibereze o adeverinta in care sa-si motiveze refuzul.
Stie cineva o directiva EU sau o lege concreta? Mai este legea 128/1997
in vigoare ? Din cate stiu eu , ne raportam la legile din EU , de aceea exista si formularele EUROPENE pt alocatie copii , etc. Stie cineva o lege concreta care este in vigoare in anul 2017 , ?
As dori un articol de lege concret, gen :
Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic
Art. 139
(1)Persoanele angajate in invatamant provenite din alte sectoare de activitate, care fac dovada ca au profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii si care ocupa un post didactic in aceasta specialitate, beneficiaza de vechimea in munca, ca vechime recunoscuta in invatamant in vederea stabilirii drepturilor salariale.
(2)Cetatenilor romani care au lucrat in strainatate in invatamant sau in cercetare li se echivaleaza integral vechimea in invatamant. lncluderea perioadelor lucrate in strainatate ca vechime in munca se va face conform legislatiei muncii in vigoare.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 4 Decembrie 2017
Legea 128/1997 este abrogata prin Legea 1/2011.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare eronata profesor gelu2 gelu2 Am descoperit recent ca sotia mea, care are 11 ani vechime in invatamat, a fost incadrata gresit, fapt ce a determinat o diminuare semnificativa a salariului. ... (vezi toată discuția)
Vechime recunoscută în învăţământ zeno42 zeno42 Bună ziua, lucrez la un liceu de telecomunicaţii din 1991 pînă astăzi unde predau cursuri şi laboratoare la materi tehnice de electronică şi ... (vezi toată discuția)
Vechime recunoscuta in învățământ lilianapelfin lilianapelfin Care este legea care recunoaste vechimea in specialitate ca vechime recunoscuta in învățământ pt persoanele care au lucrat în alt domeniu cnf ... (vezi toată discuția)