Sunt, impreuna cu sora mea, mostenitoarea a doua aprtamente pt. care am certificat de mostenitor. Nu ne-am inteles niciodata. Acum suntem intr-un blocaj pe tema vinzarii apartamentelor. Pot sa vind unui tert fie certificatul meu de mostenitor fie drptul meu litigios? Care sunt pasii? Multumesc!
Daca aveti certificat de mostenitor inseamna ca deja detineti cote parti din cele doua apartamente. Vindeti cotele parti unei terte persoane, asta daca gasiti vreun doritor. De ce nu mergeti in instanta pentru iesirea din indiviziune?
Multumesc frumos pentru rapsuns. Mi-e groaza sa-mi pierd timpul prin instante. Voiam sa stiu daca persoana care cumpara dreptutul litigios ( mai exact dreptul de mostenitoare, adica certificatul de mostenitoare) poate intra legal in apartament pe cota parte ce-mi revine de drept (fara sa mai trec printr-un proces de iesire din indiviziune) si daca ulterior ii poate face surorii mele o oferta de cumaprare a celeilalte parti. In felul asta m-as scuti de drumurile pe la tribunal.
Puteti vinde sorei dvs cota cealalata din apartament. sau facetiun partaj pe cale amiabila. Fiecare ramane cu un apartament, pt ca am inteles ca sunteti coproprietare pe doua apartamente. Puteti vinde cota dvs din dreptul de proprietate asupra celor doua apartamente, dar e greu de gasit cineva care sa cumpere din apartament o cota parte, insa nu imposibil. Dvs nu vindeti niciun drept litigios, vindeti cote parti din apartamente , deja sunteti coproprietara. Pt aceasta trebuie sa aveti cacadstru intabulare pe cele doua apartamente.