Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest lucru. Mentionez ca nu am facut iesirea din indiviziune,avem doar certificatele de mostenitor in care este trecuta toata mostenirea{sit doar terenuri in most}.Unul dintre noi nu vrea sa semneze pt ca el asa cum a fost impartit terenul, are aceeasi suprafata ca si noi dar loturile sint despartite de un drum comunal si el zice ca asta il obliga sa faca 2 cadastre. Cel care vrea sa cumpere a propus un ante contract dar cu clauza ca daca me razgindesc sa-i dau dublul sumei inapoi. Eu nu ma dau inapoi de la promisiunea vinzarii, dar ma tem ca fratele nemultumit ar putea sa strice daca deschide un proces?? SA fac antecontract sau Nu?? Dvs ce ma sfatuiti? Multumesc
Puteti vinde cota parte din mostenire, fara a fi facuta iesirea din indiviziune dar trebuie sa existe documentatie cadastrala si imobilul sa fie intabulat in cf.
Daca, in baza certificatului de mostenitor v-ati intabulat cu o cota ideala in cf, vindeti acea cota ideala celui care este de acord sa cumpere o cota ideala dintr-un bun cu privire la care nu s-a facut iesirea din indiviziune si, ulterior, sa suporte si costurile legate de aceasta operatiune de iesire din indiviziune.
De ce sa faceti antecontract? Daca nu va veti indeplini obligatiile contractuale, veti fi obligat la plata dublului arvunei. Consultati un avocat ! ;)
In mod logic:poti vinde ceea ce iti apartine (bunurile al carui proprietar esti).In prezent esti proprietar in indiviziune deci nu stii care va fi lotul tau.Pentru a face o vanzare valabila trebuie ca suprafata instrainata sa fie ulterior in lotul tau.
Concluzia:Iesi din indiviziune si apoi vinde.
Succesiune
Mona21
IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Antecontract
NagyCsZs
Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)