Articolul 27 alineatul 1 din Constitutia ROmaniei spune ca:
(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia."
Stiu ca este foarte probabil sa aveti chiar dvs. wifi in casa si sa nu va convina aceasta intrebare, dar va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si o exceptie si sa va inchipuiti ca nu aveti wifi si ati fi in situatia mea pentru a-mi da un raspuns nepartinitor.
Undele Wi-fi patrund in proprietatea mea privata, se supune aceasta situatie Art. 27 din Constitutia Romaniei ?
Daca raspunsul dvs. este "respectivul articol se refera la persoana umana" atunci as vrea sa va intreb daca ar fi in regula ca Rusia sa bruieze telecomunicatiile in Romania , pentru ca in fond Rusia nu a patruns pe teritoriul Romaniei deci nu putem vorbi de prezenta umana.
Emisia electromagnetica afecteaza starea de sanatate si prin urmare nu sunt de acord sa fiu bombardat cu 5-6 routere constant. Undele radio ale altor persoane patrund in proprietatea mea privata fara consimtamantul meu . Ce ar trebui sa faca ? Sa-si achizitioneze routere wi-fi cu semnal reglabil astfel incat sa isi limiteze puterea de amplificare a retelei strict pe apartamentul dumnealor. Un exemplu in acest sens este muzica. Daca vecinul o are prea tare, ma deranjeaza si prin urmare depun reclamatie pentru nerespectarea programului de liniste. Va fi obligat sa dea volumul mai mic.
Dintr-un alt punct de vedere, pot sa ma folosesc de ceea ce este pe proprietatea mea privata fara sa fiu tras la raspundere ? Aici ma refer la retelele wifi. Se afla in raza proprietatii mele private , pot sa folosesc acele retele impotriva vointei celor care le au ? Pentru ca nu e vina mea ca ei patrund la mine in apartament. De ce as fi tras la raspundere ca folosesc un serviciu care este la mine in casa, pe proprietatea mea , fara consimtamantul meu ? E ca si cum ai spune "vei fi tras la raspundere daca folosesti apa de ploaie de la streasina casei atunci cand ploua" .
Conform teoriei dvoastra si alti furnizori de "unde" ar trebui sa isi restrictioneze serviciile in exteriorul locuintei, vezi operatorii de telefonie mobila sau posturile de radio.
Puneti un afis cu "accesul interzis" si apoi ii dati in judecata daca patrund fara consimtamantul dvs in apartament.
Va puteti folosi de reteaua wifi a vecinilor in conditiile in care este neparolata sau va acorda acces la retea.
Puteti sa va folositi de acele retele doar daca vi s-a permis accesul la ele.
Daca incercati sa le hackuiti si sa le accesati fara permisiunea proprietarului atunci puteti raspunde in fata legii.
Cat despre incalcarea saptiului privat cu acele retele, va trebui sa va faceti casa o cusca faraday daca doriti sa nu va mai incalce proprietatea, doar ca in acel moment, dupa cum a mai spus cineva, nu o sa mai aveti acces la nimic ce functioneaza pe baza undelor radio.
Stiu ca este o problema ca in anumite zone, in special la bloc, se aduna multe retele wifi care in cele din urma ajung sa se bruieze unele pe altele iar calitatea semnalului sa fie foarte proasta.
Incercati sa identificati proprietarii lor si sa va puneti de comun accord fiecare pe anumite canale, daca asta este problema.
Repet! Nu incercati sa le accesati fara permisiunea proprietarului caci puteti avea probleme.