avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare cu intretinere si uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare cu intretinere si uzufruct viager

buna ziua.ma numesc marius si as dori sa ma lamuriti . parintii meia u cumparat o casa,iar in contract s-a trecut:act de vanzare -cumparare cu intretinere si usufruct viager si i-a dat si o suma de bani pe casa .as dori sa stiu daca persoana respective care a vandut casa parintilor mei dupa o perioada de timp 6 luni] ,aduce 3 vecini si se prezinta la tribunal si spune ca parintii mei nu au ingrijito ,poate strica actul de vanzare -cumparare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:02, 8 Martie 2016
Exista aceasta posibilitate ca instanta sa dispuna rezolutiunea contractului in cazul in care rezulta din probele administrate ca parintii dvs nu si-au indeplinit obligatia de intretinere prevazuta in actul incheiat
Nu mai bine negociaza parintii dv. cu intretinutul?
ce sa negociez,daca s-au dat bani pe casa?.exemplu:daca eu fac scandal in casa care au cumparato parintii mei, persoana care a luat banii cu clauza de uzufruct si intretinere are dreptul sa ma dea afara din casa? 2. daca s-a semnat acest act ,atunci cine este de fapt proprietar in locuinta? parintii mei sau persoana care a luat banii? ca nu inteleg? adica parintii mei dau niste bani,dar de fapt ei nu sunt proprietari?
dar nu se putea face un act de vanzare -cumparare.exp: eu care dau banii sa fiu proprietar,iar persoana care primeste banii sa stea in locuinta pana la moarte?
Parintii dvs au nuda proprietate iar cel care a vandut nuda proprietate si a rezervat posesia si folosinta pana la deces, când parintii dvs isi reîntregesc dreptul de proprietate.Dvs nu sunteti parte in contrat iar parintii dvs nu trebuie sa stanjeneasca uzufructuarul in posesia si folosinta imobilului ba mai mult trebuie si sa prestze o intretinere.

Alte discuții în legătură

Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Act de v-c cu clauza de uzufruct incheiat intre mine si parinti mei georgeologu georgeologu in anul 2002 am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct intre mn si parinti mei intre timp pe proprietatea cumparata am construit o casa si dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu conditii Haimi Haimi 1. Un proprietar poate vinde acelasi imobil concomitent la 3 frati, doar unul singur cumparand proprietatea, iar celorlalti 2 asiguranduli-se nuda proprietate? ... (vezi toată discuția)