avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare cu intretinere si uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare cu intretinere si uzufruct viager

buna ziua.ma numesc marius si as dori sa ma lamuriti . parintii meia u cumparat o casa,iar in contract s-a trecut:act de vanzare -cumparare cu intretinere si usufruct viager si i-a dat si o suma de bani pe casa .as dori sa stiu daca persoana respective care a vandut casa parintilor mei dupa o perioada de timp 6 luni] ,aduce 3 vecini si se prezinta la tribunal si spune ca parintii mei nu au ingrijito ,poate strica actul de vanzare -cumparare?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:02, 8 Martie 2016
Cu alte cuvinte, nu numai ca va poate da afara in caz de scandal, dar dv. nu aveti drept sa intrati acolo decat cu acordul lor.
Parintii sunt proprietari, dar nu au voie sa foloseasca acea casa pana cand scrie in contract. Cat despre bani e una, actul fiind partial vanzare, partial intretinere sui partial uzufruct. Cam asa ceva, in explicatii plractice.
In esenta, se pare ca aveti ce negocia, insa nu cunoasteti ca aveti. de aceea mai bine apelati la un profesionist intai sa intelegeti drepturile partilor, apoi sa stati la o masa si sa vedeti ce e de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager vali_sudoru vali_sudoru buna ziua.am un contract de vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager,cu parintii mei.ce pot sa fac in cazul in care parintii mei au abuzat fortat de mai ... (vezi toată discuția)
Ma poate da afara bunica sau fiica ei daca am facut vanzare cumparare cu uzufruct? florinsechel florinsechel buna ziua ,ajutati-ma si pe mine cu aceasta problema va rog ca nu inteleg exact termenul asta de uzufruct. in urma cu 5 luni bunicii mei mi-au facut acte de ... (vezi toată discuția)