avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Varianta cedare imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Varianta cedare imobil mostenit

Sotul meu a mostenit in urma decesului parintilor o casa in care momentan nu locuieste nimeni .Am vrea la rindul nostru sa il dam la rindul nostru fiicei noastre.Care este cea mai ieftina solutie(donatie sau vinzare) .
Daca nu mai aveti si alti copii donati casa ficei, caci nu platiti impozit.La vanzare platiti impozit.
Interventie moderator

va rog nu mai deschideti alte topicuri cu acelasi subiect.
Revenind la problema dvs. Faceti un contract de intretinere cu fiica si aduceti fiul declarant in contract, insa veti plati si impozit.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
ContSters338589, utilizator
Faceți un testament.
testamentul este varianta cea mai ieftina si poate fi supus reductiunii liberalitatior excesive daca incalca cota de rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.
la fel şi donaţia este supusă reducţiunii liberalităţilor însă spre deosebire de aceasta la testament costurile sunt mai reduse.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
ContSters379164, utilizator
Perfect de acord cu dvs, eu in primul mesaj nu m-am referit la donatie ci la contract de intretinere in care celalalt descendent sa vina ca declarant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi vand cota Cristina12 Cristina12 Buna ziua.Impreuna cu o persoana care nu este nici un fel de ruda cu mine,detin o locuinta,fiecare avand cota 1/2. Intrebarea mea ar fi daca as putea sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)