avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru conform CIM?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru conform CIM?!

Lucrez in cadrul unei societati ce isi desfasoara activitatea conform contractului individual de munca la sediile firmei sau la sediile clientilor, programul de lucru stipulat in contract fiind 8-16 (8 ore).Sunt situatii in care sediile clientilor se pot afla si la distante de peste 100 km eu plecand de la sediul firmei angajatoare la ora 7 dimineata si ajungand la clienti la ora 9.Imi desfasor activitatea pana la ora 16 dupa care ma reintorc la sediul firmei angajatoare.In aceste conditii sunt respectate cele 8 ore de lucru mentionate in contractul meu tinand cont ca ora la care ajung la firma angajatoare este 18.Drumul parcurs dus intors este de aproximativ 4 ore.Este corect ca angajatorul sa imi ceara sa prestez 8 ore de la ora la care am ajuns la sediul clientului tinand cont ca eu ma deplasez in locatia respectiva in interesul sau?!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 22 Ianuarie 2016
Nu exista o dispozitie legala expresa care sa stipuleze ca in cazul deplasarilor la clienti, durata transportului dus-intors este sau nu cuprinsa in timpul de munca zilnic.

De asemenea, nimic nu opreste partile, ca prin contractul colectiv la nivel de unitate , contractul individual de munca sau in reg.intern sa se reglementeze altfel problema timpului petrecut de salariati dus-intors pana la locul de desfasurare a activitatii.
''Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare''.Din moment ce eu ma deplasez cu masina angajatorului catre sediile clientilor sai asta nu inseamna ca ma aflu la dispozitia angajatorului...ca doar in interesul lui ma deplasez ...?Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
blondyna_81, utilizator
Timpul dvs de munca este 8.00 -16.00 (8 ore).
Din moment ce eu ma deplasez cu masina angajatorului catre sediile clientilor sai asta nu inseamna ca ma aflu la dispozitia angajatorului...ca doar in interesul lui ma deplasez ...?Multumesc.
Potrivit unor opinii doctrinare, in timpul pe care salariatul il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul de munca nu se poate considera ca presteaza munca.l

Alte discuții în legătură

Codul muncii Marianzmv Marianzmv Buna ziua! Conform codului muncii timpul de deplasare de la sediul firmei la locatia unde se desfasoara activitatea de teren propriu-zisa se ia in calculul ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)