Lucrez in cadrul unei societati ce isi desfasoara activitatea conform contractului individual de munca la sediile firmei sau la sediile clientilor, programul de lucru stipulat in contract fiind 8-16 (8 ore).Sunt situatii in care sediile clientilor se pot afla si la distante de peste 100 km eu plecand de la sediul firmei angajatoare la ora 7 dimineata si ajungand la clienti la ora 9.Imi desfasor activitatea pana la ora 16 dupa care ma reintorc la sediul firmei angajatoare.In aceste conditii sunt respectate cele 8 ore de lucru mentionate in contractul meu tinand cont ca ora la care ajung la firma angajatoare este 18.Drumul parcurs dus intors este de aproximativ 4 ore.Este corect ca angajatorul sa imi ceara sa prestez 8 ore de la ora la care am ajuns la sediul clientului tinand cont ca eu ma deplasez in locatia respectiva in interesul sau?!Multumesc.
Am inteles...Dar faptul ca eu sunt si sofer pana la sediile clientilor si de cand ajung pana cand termin programul de lucru prestez activitatea pentru care sunt incadrat este corect?Mai concret pana la sediul clientilor sunt sofer iar de cand ajung acolo pana la terminarea prorgamului de lucru prelucrez arhiva.
Codul muncii
Marianzmv
Buna ziua!
Conform codului muncii timpul de deplasare de la sediul firmei la locatia unde se desfasoara activitatea de teren propriu-zisa se ia in calculul ... (vezi toată discuția)