avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru conform CIM?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru conform CIM?!

Lucrez in cadrul unei societati ce isi desfasoara activitatea conform contractului individual de munca la sediile firmei sau la sediile clientilor, programul de lucru stipulat in contract fiind 8-16 (8 ore).Sunt situatii in care sediile clientilor se pot afla si la distante de peste 100 km eu plecand de la sediul firmei angajatoare la ora 7 dimineata si ajungand la clienti la ora 9.Imi desfasor activitatea pana la ora 16 dupa care ma reintorc la sediul firmei angajatoare.In aceste conditii sunt respectate cele 8 ore de lucru mentionate in contractul meu tinand cont ca ora la care ajung la firma angajatoare este 18.Drumul parcurs dus intors este de aproximativ 4 ore.Este corect ca angajatorul sa imi ceara sa prestez 8 ore de la ora la care am ajuns la sediul clientului tinand cont ca eu ma deplasez in locatia respectiva in interesul sau?!Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 22 Ianuarie 2016
Am inteles...Dar faptul ca eu sunt si sofer pana la sediile clientilor si de cand ajung pana cand termin programul de lucru prestez activitatea pentru care sunt incadrat este corect?Mai concret pana la sediul clientilor sunt sofer iar de cand ajung acolo pana la terminarea prorgamului de lucru prelucrez arhiva.
Treebuie sa vorbiti cu angajatorul dvs sa reconsidereze acest timp ca fiind timp de munca.

Avem o legislatie incompleta in situatia descrisa de dvs .. ne bazam doar pe doctrina si jurisprudenta, care nu constituie izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Marianzmv Marianzmv Buna ziua! Conform codului muncii timpul de deplasare de la sediul firmei la locatia unde se desfasoara activitatea de teren propriu-zisa se ia in calculul ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)