Bună ziua!
Vreau să închid o societate. Am citit că trebuie să aibă loc mai întâi dizolvarea, apoi lichidarea și ulterior radierea.
După noua legislație, o societate poate fi dizolvată în situația în care nu se depun raportările contabile la MFP (spre ex). Poate cineva să îmi spună care este riscul în acest caz în care nu depun raportările?:sorry: Din moment ce ANAF-ul poate solicita dizolvarea societății pentru acest motiv, de ce ar trebui să mai dau 1200 lei ca să scap de firmă?
Dacă firma se dizolvă, ce pași ulteriori trebuie să fac eu pentru radierea firmei?:O
Societatea se lichideaza de drept, asa este, insa nu trebuie sa folosim acest temei legal pentru a ocoli.. legea (Codul de procedura fiscala) care spune ca declaratiile trebuie depuse, sub sanctiunea amenzii de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii şi mari şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum şi pentru persoanele fizice, pentru fiecare declaratie nedepusa.
Eu cred - de fapt ştiu din experienţă - că e mai "ieftin" sa incercati calea legală de lichidare...