avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radierea unei firme după noua legislație fiscală
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radierea unei firme după noua legislație fiscală

Bună ziua!
Vreau să închid o societate. Am citit că trebuie să aibă loc mai întâi dizolvarea, apoi lichidarea și ulterior radierea.
După noua legislație, o societate poate fi dizolvată în situația în care nu se depun raportările contabile la MFP (spre ex). Poate cineva să îmi spună care este riscul în acest caz în care nu depun raportările?:sorry: Din moment ce ANAF-ul poate solicita dizolvarea societății pentru acest motiv, de ce ar trebui să mai dau 1200 lei ca să scap de firmă?
Dacă firma se dizolvă, ce pași ulteriori trebuie să fac eu pentru radierea firmei?:O
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 13:06, 23 Ianuarie 2016
Societatea se lichideaza de drept, asa este, insa nu trebuie sa folosim acest temei legal pentru a ocoli.. legea (Codul de procedura fiscala) care spune ca declaratiile trebuie depuse, sub sanctiunea amenzii de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii şi mari şi cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum şi pentru persoanele fizice, pentru fiecare declaratie nedepusa.
Eu cred - de fapt ştiu din experienţă - că e mai "ieftin" sa incercati calea legală de lichidare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati ma cu dizolvarea unei firme danielcraciun danielcraciun buna ziua am o firma infiintata in anul 2002 de comert cu amanuntul in primele 2 luni am avut ceva activitate si am si depus la administratie hartiile ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Daca n-am depus declaratiile ce se intampla monette monette Buna, ma numesc Monica si am firma dar nu are activitate, este infiintata din iulie 2007. Am depus declaratiile trimestrial pana anul trecut. De anul trecut nu ... (vezi toată discuția)