avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ordonanta 2 /2001
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ordonanta 2 /2001

in cat timp trebuie inaintat procesul verbal de constatare a contraventiei de la savarsirea faptei ? depasirea termenului atrage dupa sine nulitatea pvc?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:53, 23 Ianuarie 2016
Depasirea termenului nu atrage nulitatea, insa atrage prescrierea dreptului statului de a incasa amenda, cu alte cuvinte procesul-verbal este lipsit de eficacitate, in urmatoarele cazuri:
- Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
- Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
- În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.

Trebuie analizata situatia in concret pentru cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta pvcc Ene  Dragos Ene Dragos Se considera nulitate absoluta a unui pvcc daca este comunicat mai tarziu decat termenul legal ? a trecut o luna si 5 zile pana cand a fost cuminicat (primit ... (vezi toată discuția)
Este posibila o amenda dupa 4 luni !!!! MIHAILEU MIHAILEU AM PRIMIT IN DATA DE 05.03.2009 PRIN POSTA UN PROCES VERBAL INCHEIAT IN DATA DE 24.02.2009 IN LOC BACAU PRECUM CA AM DEPASIT LIMITA LEGALA DE VITEZA IN ZIUA DE ... (vezi toată discuția)