in cat timp trebuie inaintat procesul verbal de constatare a contraventiei de la savarsirea faptei ? depasirea termenului atrage dupa sine nulitatea pvc?
Depasirea termenului nu atrage nulitatea, insa atrage prescrierea dreptului statului de a incasa amenda, cu alte cuvinte procesul-verbal este lipsit de eficacitate, in urmatoarele cazuri:
- Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
- Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii.
- În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.
Trebuie analizata situatia in concret pentru cazul dvs.
P.v. nesemnat
peugen68
Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)