Poate un expert tehnic judiciar si extrajudiciar sa intocmeasca raportul de evaluare pentru un apartament (raport necesar pentru calculul impozitului pe spatiul nerezidential) daca nu este membru ANEVAR?
Multumesc.
Expertul tehnic judiciar trebuie sa detina autorizatie de la MJ. Poate fi membru ANEVAR si propus de catre asociatie pentru autorizare de catre MJ.
Un expert extrajudiciar poate fi membru ANEVAR sau doar nominalizat de catre Ministerul de pentru amenajarea teritoriului.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Deci sa inteleg ca raportul de evaluare al imobilului facut de un expert judiciar si extrajudiciar (care are autorizatie data de MJ) va fi acceptat de finantele locale, pentru calcularea impozitului spatiului nerezidential (PFA).
In plus, data raportului este 30 decembrie 2015 si Ghidul de evaluare GEV500 se aplica de la 31 dec 2015. Metoda folosita in raportul de evaluare este una anterioara celei prezentate in GEV500. Va fi, oare, acceptat acest raport de evaluare?
Multumesc.
Expertul extrajudiciar nu detine autorizatie de la MJ, numai de la ministerul care are in activitate specializarea expertului.
Nu stiu sa va raspund concret, la modul de acceptare de catre finantele locale. Cred, ca daca se are in vedere data de aplicare a unor noi prevederi, respectiv GEV 500, iar raportul este intocmit dupa al document oficial, poate fi o problema.