avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract director economic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract director economic

Directorial ec al unei societati cu capital de stat ce fel de contract poate avea?Individual sau de mandat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 24 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Contract individual de munca.
Despre ce societate este vorba, S.A. sau S.R.L. ?
Este vorba de SA.Se insista pe contract de mandat in baza OUG 109/2011.
Atat, Legea nr.31/1990 dispune ca, directorii unei societati pe actiuni sunt numiţi si nu incadrati cu contract individual de munca.

In acest sens, se va incheia contract de mandat si nu contract individual de munca.
Buna ziua,
Pentru ca un director economic dintr-o SA sa fie numit in baza unui contract de mandat trebuie sa fie respectate prev. art 143 Lg 31/1990:
  "(1) Consiliul de administraţie poate delega conducerea societăţii unuia sau mai multor directori, numind pe unul dintre ei director general.
............................................................................................................................................
  (5) În înţelesul prezentei legi, director al societăţii pe acţiuni este numai acea persoană căreia i-au fost delegate atribuţii de conducere a societăţii, în conformitate cu alin. (1). Orice altă persoană, indiferent de denumirea tehnică a postului ocupat în cadrul societăţii, este exclusă de la aplicarea normelor prezentei legi cu privire la directorii societăţii pe acţiuni."

Aceste prevederi se aplica si in cazul intreprinderilor publice, conf OUG 109/2011.

Alte discuții în legătură

Administratori executivi la societã?ile administrate in sistem unitar IULIA,S IULIA,S Bună ziua. la societatea la care lucrez,( societate comercială cu capital integral de stat, administrate în sistem unitar) recent a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Administrator sa - director economic Melinda2 Melinda2 Buna ziua, Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)