( Din episodul trecut :
www.avocatnet.ro/content/for... )
Buna ziua. Ma adresez dvs. in calitate de creditor in cazul de insolventa al firmei al carei angajat am fost pana in luna August a anului trecut. In momentul de fata, lichidatorul judiciar desemnat temporar pentru a se ocupa de acest caz, a declarat intr-un proces verbal ca se retrage, invocand ca si motiv lipsa cvorumului in adunarile creditorilor convocate la data de 07.01.2016, respectiv 11.01.2016 ce au dus la imposibilitatea confirmarii lichidatorului judiciar si a stabilirii onorariului. De asemenea, acesta sustine in acelasi proces verbal ca a mai convocat o astfel de adunare a creditorilor joi 21.01.2016 la care nu s-a prezentat nimeni, in schimb au fost exprimate anumite puncte de vedere prin corespondenta ( mail probabil ). Deci am fost de la bun inceput vocea cea mai vehementa si am fost implicat in toate demersurile posibile ( ITM, mediere, lichidator juridic - cel despre care vorbesc, firma recuperari ) si am fost la acest domn in vizita la scurt timp dupa ce a fost desemnat, personal nu am fost instiintat si nici nu am aflat din alte surse ( alti colegi practic ) absolut nimic despre niciuna dintre acest sedinte. Am luat legatura prin mail cu el astazi, astept inca un raspuns din partea sa, dorinta mea fiind de a reusi sa organizam impreuna o sedinta in care sa il confirmam pana la solutionarea cazului si sa stabilim de comun acord onorariul acestuia. Totusi, in cazul in care nu se va razgandi si va dori in continuare sa renunte, inteleg ca va trebui infiintat un Comitet al Creditorilor care sa propuna inlocuirea acestuia si probabil desemnarea altui lichidator in Camera de Consiliu, in regim de urgenta.
Acum, pe romaneste vorbind, desi suntem peste 100 de fosti angajati in aceeasi oala si practic fiecare in parte are calitatea de creditor, dintre acestia peste jumatate habar n-au despre nimic din ceea ce tine de demersurile facute de acest lichidator ce sunt practic documentate in Buletinul Procedurilor de Insolventa, peste un sfert chiar daca ar stii si ar fi si capabili sa inteleaga pur si simplu nu le mai pasa fiindca si-au vazut mai departe de viata lasand totul "cum a picat" si doar eu + inca cativa ne mai agitam pentru a ne recupera debitele din tabelul de creante, bani pentru care pana la urma am muncit si totodata sume care nu sunt chiar de neglijat, eu personal figurez cu suma de 3700 Lei spre exemplu.
As dori sa stiu ce ar trebui sa fac si unde sa ma duc pentru a infiinta acest Comitet al Creditorilor, daca exista un numar sau un procent minim din totalul creditorilor si odata inlocuit lichidatorul judiciar temporar care doreste sa renunte, as vrea sa stiu daca noul lichidator judiciar este stabilit de catre acest Comitet al Creditorilor sau tot de institutiile statului. Momentan intentia mea este de a incerca sa-l fac sa se razgandeasca pe acest domn si sa putem continua cu el, pentru a economisi timp, acesta fiind la curent cu toate informatiile legate de acest caz. De asemenea consider ca si raportul sau publicat in Buletinul Procedurilor de Insolventa este unul bine pus la punct, facand destul de multa lumina si dand raspunsuri la unele dintre intrebarile principale pe care toti ni le puneam legate de deciziile si actiunile conducerii firmei in perioada aceea.
Astept pareri avizate din partea celor care se pricep, multumesc mult !