avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... I.I.activitate constructii trebuie sa aiba si casa de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

I.I.activitate constructii trebuie sa aiba si casa de marcat?

Buna ziua.sunt posesorul unei intreprinderi individuale cu domeniul de activitate in domeniul constructii.Trebuie sa detin o casa de marcat pentru a pute emite facturi pentru persoane fizice sau pot sa eliberez factura si sa tai chitanta fara a emite bon fiscal?
Cel mai recent răspuns: spidii99 , utilizator 18:49, 23 Ianuarie 2016
Sunteti exceptat de la obligatia detinerii casei de marcat si a emiterii bonului fiscal pentru efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe, asa cum e precizat in art 2 din oug 28 din 1999 actualizata.
Deci la contractul de prestari servicii dati factra si chitanta.
multumesc pentru informare.
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat servicii catre persoane fizice AncaUrda AncaUrda O firma de constructii inchiriaza schela , pe o perioada limitata de timp , catre o persoana fizica. Vor fi cateva facturi - in jur de 6 - 7, iar operatiunile ... (vezi toată discuția)
Factura si chitanta persoana fizica previas previas O persoana juridica poate emite factura si chitanta catre o persoana fizica?Mentionez ca societatea efectueaza prestari servicii (lucrari constructii) pe baza ... (vezi toată discuția)