avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu o doamna administrator foarte agresiva, ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu o doamna administrator foarte agresiva, ce ameninta mereu cu somatii si dat in judecata

Ma vad nevoit sa deschid un alt topic pe acelasi subiect, intrucat cel vechi a fost inchid de catre unul dintre moderatori ( nu inteleg de ce ). Vechiul topic cu acelasi subiect il gasiti aici, eu practic continui acea "poveste" : www.avocatnet.ro/content/for...

In primul rand, inteleg ca natura subiectului este de asa natura incat sa formeze 2 tabere, cea a locatarilor ce din diverse motive ( inclusiv cei ce au sau au avut restante ) au sau au avut probleme cu administratorul blocului si care tind sa imi ia partea si cea a locatarilor model care sunt mai mereu cu plata intretinerii la zi sau cei care au legaturi direct cu acest gen de functie. Vreau sa ma fac foarte bine inteles : din punctul meu de vedere ceea ce reclam eu aici nu are absolut nicio legatura cu decizii sau actiuni ale acestei doamne in calitatea ei de administrator, eu reclam atitudinea ei si modul in care intelege sa comunice cu un locatar, fie el si restant.

Si daca tot discutam despre restante, hai sa detaliam putin. Discutam despre niste sume pe care multi, foarte multi dintre oameni le au sau le-au avut candva restante. Concret, in "episodul de astazi", sa zic asa, discutam despre o suma totala de 900 RON din care mama mea a "cutezat" sa plateasca la ultima strangere de intretineri doar 1/3, adica 300 RON, restanta ramasa fiind deci de 600 RON. Doar din ce m-am uitat eu personal prin alte aviziere de la alte blocuri, am vazut sume mult mult mai mari, si pe langa asta chiar in acest bloc nu aceasta este restanta cea mai mare. Eu personal am ajuns la un moment dat, in urma unei tepe de fapt luata de la un grup de chiriasi, la cifra de 2500 RON la intretinere la mine in bloc, problema pe care in timp am solutionat-o, dar nu am avut parte de genul de discutii si genul de limbaj pe care si-l permite aceasta... ma abtin, cu greu, fiindca apoi iar o sa fiu acuzat tot eu de limbaj probabil. Deci as aprecia ca de acum cei care posteaza sa incerce sa se puna in locul meu sau al mamei mele, fiindca pana la urma daca restanta era reprezentata de o suma mult mai mare, nu as mai fi indraznit sa am curajul ( sau mai bine spus tupeul ) sa postez pe acest forum, m-as fi simtit cu musca pe caciula.

Episodul 2 : Joi seara in jurul orei 8 ma suna maica-mea. Plina de nervi, cu vocea tremuranda, in primele 2-3 minute cu o exprimare din care nu prea desluseam nici macar eu care o cunosc de 32 de ani ce s-a intamplat mai exact, din care puteam deduce intelege doar ca a fost sa plateasca intretinerea si a avut o alta discutie regretabila cu aceasta doamna administrator. Dupa ce am calmat-o, am rugat-o sa-mi povestea pe larg ce s-a intamplat.

Mama : "Buna seara"
Administrator : "Buna seara"
Mama : "Am venit sa platesc intretinerea."
Administrator : "Ok, cat dai ?"
Mama : "300..."
Administrator : "Ahhhhh... asa putin ?!"
Mama : "Atat pot sa dau."
Administrator : "Pai nu e bine, sa inteleg ca-mi mai dai o data bani pana pe nu-stiu-cat Februarie, cand inchid ?"
Mama : "Nu stiu, nu cred, o sa incerc."

Si de aici discutia degenereaza, in ultimul hal. Nu ma dau eu nu stiu cine, dar pana la urma realitatea este ca maica-mea este o femeie cu 2 facultati si provine dintr-o anumita familie cu anumite standarde, iar aceasta doamna administrator este o... taranca. Si nu ma refer in sensul initial al cuvantului, nu am nimic cu taranii, acestia sunt oameni harnici ce intretin gospodarii intregi si am toata admiratia fata de ei. Ma refer in sensul de toapa lipsita de educatie, de maniere, de respect si multe altele. Mai citez, cu aproximatie : "Chiar nu inteleg cum de nu reusesti sa ajungi cu intretinerea la zi, cu tot cu fata aia pe care o tii in chirie !". Aici face referire de fapt la o prietena buna de-a mea, care nu este din Bucuresti dar a venit aici pentru a absolvi si ea o facultate, o fata care vine si sta acolo doar in anumite perioade si de cele mai multe ori vine acolo doar pentru a dormi, in rest e plecata mereu. Pe scurt, nu este chiriasa, dar chiar si daca ar fi fost, nu am inteles de unde pana unde ar trebui sa-i dea maica-mea sau eu socoteala ei ! E trecuta la intretinere ? Da ? La revedere ! Dar nu se opreste aici. Incepe acum sa comenteze, ca la usa cortului, de prietena mea. Ca vine mereu acasa in toiul noptii la ore dubioase, ca o vede pe camera ( e o camera montat in scara blocului, idee in exclusivitate tot a ei ), ca e imbracata si machiata nu stiu cum, ca mai mult ca sigur face chestii dubioase ! Mi-e rusine mie de fapt sa scriu aici pe forum exact termenii folositi pentru a descrie ce suspecteaza nesimtita asta. Limbaj de mahala, de ultima speta, de toapa.

Eu acum postez chestia asta fiindca vreau pareri si sugestii in legatura cu ce demersuri ar trebui sa fac pentru a face absolut tot ceea ce este omenesc posibil sa fie schimbata aceasta persoana din aceasta functie. Pentru cine este inca sceptic si considera ca intotdeauna exista 2 variante ale povestii... ok, inteleg ! Si tocmai pentru ca inteleg, va invit cu mic cu mare, ba chiar va platesc eu transportul, pentru a asista Joi 28 Ianuarie la sedinta programata. Nici macar nu stiu care este subiectul sedintei, eu ma duc cu scopul principal de a mai plati inca 200 RON la intretinere, desi in clipa de fata imi vine total peste mana, si sa o rog politicos sa se abtina pe viitor de la astfel de discutii. Maica-mea este batrana si bolnava, are probleme cu tensiune si nu numai, poate cei care au comentat la episodul trecut luandu-i apararea incearca un mic exercitiu de imaginatie si se pun in locul meu. Eu postez pe un forum cautand solutii pasnice, multi... foarte multi s-ar fi "dus peste ea", facand totala abstractie de consecinte mai mult sau mai putin legale, cand cineva pricinuieste un rau unui membru al familiei tale, mai ales cand este de gradul I - mama, cred ca eu multi isi pierd cumpatul si nu mai tin cont de "ce ar fi corect sa facem". Sincer sa fiu, norocul toapei este ca am ajuns eu la o anumita maturitate si imi pot pastra calmul, in urma cu 4-5-6 ani sau mai mult... nu mai exista acest topic, exista doar un scandal ce probabil ducea spre un dosar penal. In fine !

Inainte sa postez m-am interesat putin pe acest subiect si primul lucru pe care intentionez sa-l aflu saptamana viitoare joi este daca toapa detine functia asta cu contract individual de munca sau prin conventie. Nu stiu cand este programata adunarea generala dar daca nu este foarte curand, voi face tot posibilul sa obtin semnaturile a peste 20% din membrii asociatiei, pentru a se tine o adunare generala in regim de urgenta in care sa fie propusa schimbarea administratorului. Totusi, realizez ca acest lucru nu se poate intampla pe baza comportamentului sau inadecvat si deci as vrea sa fac orice este necesar pentru a se efectua un control amanuntit... si aici chiar nu stiu catre ce institutie ar trebui sa ma adresez.

Nu am glumit cu invitatia la sedinta, chiar mi-as dori sa fie prezent cativa dintre cei care ii luau partea in episodul trecut, s-o vada "in direct" cum tipa si cum urla si cum isi impune astfel punctul de vedere in cadrul sedintelor. Sedintele in acest bloc se tin intr-o camera de la etajul 10, iar pe durata sedintelor camera respectiva seamana cu o gradina zoologica, in care animalul care rage cel mai tare pentru a se impune este... da, ati ghicit, aceasta toapa.
Cel mai recent răspuns: TzapInferno , utilizator 15:41, 27 Ianuarie 2016
Platiti in contul asociatiei si nu mai aveti astfel de discutii.
Lăsând la o parte că nu este pădure fară uscături v-ați indreptat către o persoană care este angajată in asociația de proprietari și nu a-ți avut o discuție cu președintele asociației despre comportamentul administratoarei .
Care are in sarcină să adune banii pentru cheltuieli și să nu comenteze suma cît este dispus un proprietar să plătescă , pentru intîrzieri la plata întreținerii sunt penalități nu jigniri .Dacă aveți dubii in cea ce privește activitatea administratoarei are obligația ca trimestrial să va infomeze despre activitatea contabilă , sau puteți cere in scris președintelui cea ce anume vă interesează despre activitatea asociației .
In cea ce privește camera de supraveghere a fost montată pentru infracțiuni , controlul asupra camerei ar trebui să-l aibă președintele asociației și nu o persoană angajată .
@TzapInferno,
In martie 2015 ne spuneati ca aveati o datorie de
putin peste 1100 RON dintre care aproape 400 RON mama mea i-a platit chiar joi seara, deci datoria actuala este undeva intre 700 - 750 RON

Iar acum, dupa aproape un an aveti o datorie in
suma totala de 900 RON din care mama mea a "cutezat" sa plateasca la ultima strangere de intretineri doar 1/3, adica 300 RON, restanta ramasa fiind deci de 600 RON

Adica sunteti cam tot atat de dator ca si acum un an!#-o
Pai oare e bine sa o tineti asa mereu cu datorii!? Administratorii se mai schimba, mai pleaca, mai mor oamenii... dar membrii asociatiei trebuie sa-si plateasca datoria. Mai ales ca in sezonul cald sunt luna de luna cheltuieli mai mici si trebuia ca in iarna sa se intre fara restante pentru a trece mai usor de cheltuielile mari din sezonul rece.

Cat despre comportamentul administratorului, incercati si discutati cu presedintele asociatiei pentru ca acesta este ales de proprieatri si acesta l-a angajat pe administrator. Poate presedintele va fi pe aceeasi lungime de unda cu dumneavoastra. Incercati si ne spuneti cum a decurs dialogul cu presedintele.
Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa vedeti ca administartorul nu este ales sau schimbat de proprietari in adunarea genberala ci este angajat de comitetul executiv condus de presedinte. Cu acestia discutati despre comportamentul administratorului.
@ Adriantot

Si daca trecuta ati avut o parere similara despre aceasta problema a mea. V-am mai citit si alte postari de aici de pe forum, intre timp, aveti acelasi stil, de a spune lucrurilor pe nume in primul paragraf, urmand ca apoi sa "indulciti" lucrurile in partea a - 2 - a. Multumesc pentru informatiile oferite in partea a - 2 - a a postarii dvs., sunt de folos. In ceea ce priveste prima parte insa, nu cred ca trebuie sa dau explicatii cuiva despre de ce si cum exista aceasta restanta si dupa 1 an, cum si ce s-a platit intre timp sau alte lucruri de acest gen.

Nu cred, dar totusi o voi face pentru prima si ultima oara : o suma foarte mare de bani ( mai exact ~ 3500 RON ) a fost costul unei operatii pe care mama mea a suferit-o in vara in luna iulie. Pe langa asta firma pentru care eu lucram pana in luna august m-a lasat fara job de pe o zi pe alta, practic, despre aceasta "poveste" puteti afla absolut totul in detaliu urmarind un alt topic initiat de mine. Acum firma se afla in insolventa iar eu ma agit si fac tot ce este posibil pentru a recupera debitul cu care figurez in tabelul de creante. Chiar si asa, restanta este mai mica decat atunci si asta nu inseamna ca intre timp nu am platit, am platit dar nu am ajuns "la zi".

Toata aceasta explicatie nu era insa necesara, deorece comportamentul si modul prin care intelege sa poarte un dialog aceasta persoana este inadmisibil, pur si simplu. In primul, de acum incolo voi urma sfatul domnului amvirdan si voi plati eu personal banii in contul asociatiei, din start nu trebuie sa mai aibe nimeni contact cu toapa. Apoi voi face ce ati sugerat atat dvs. cat si domnul BEN46 si voi avea o discutia foarte serioasa cu presedintele asociatiei. Voi cere sa mi se ofere toata activitatea contabila de azi inainte si voi cauta pana la cel mai mic amanunt sa gasesc pana si cea mai mica neregula. Aceasta persoana nu merita, pur si simplu, sa aibe niciun fel de functie administrativa, chiar si judecand strict dupa lipsa acuta de respect fata de oameni si dispretul cu care ti se adreseaza.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
TzapInferno, utilizator
TzapInferno a scris:

..... voi avea o discutia foarte serioasa cu presedintele asociatiei. Voi cere sa mi se ofere toata activitatea contabila de azi inainte si voi cauta pana la cel mai mic amanunt sa gasesc pana si cea mai mica neregula. Aceasta persoana nu merita, pur si simplu, sa aibe niciun fel de functie administrativa, chiar si judecand strict dupa lipsa acuta de respect fata de oameni si dispretul cu care ti se adreseaza.

Nu o sa rezolvati prea multe cu aceasta hotarare a dvs. Daca vreti sa aveti acces total asupra activitatii financiar-contabile a as. prop., trebuie sa incercati, in AG sa fiti ales membru in com. ex. sau in comisia de cenzori, altfel nu o sa intelegeti nimic - pe bune!
Oricum, dvs. sa fuiti administratorul as. prop. si o sa constatati ca oricata bunavointa ati avea, tot o sa gasiti oameni nemultumiti. Noi avem un caz de-a dreptul nemaintalnit: omul are 6 ani de cand a achitat de buna voie la as. prop. o suma mai mica de 100 lei, in rest a achitat numai fortat de actiunile in instanta. Acum este pe cale sa ajunga la a trei-a actiune. Stiti cum spune? Stiti dvs. cate banci am eu?
Ce vreau sa zic, sunt multe situatiile in care un om poate sa ajunga, sunt sigur ca nimeni nu ar vrea sa se afle intr-o astfel de situatie, insa vedeti, mai ales in cazul as. prop. mici, "cercul" se inchide imediat, cu tot efortul vecinilor de a mari fondul de rulment. Atunci care este vina unui proprietar aflat cu platile la zi si caruia i se oresc utilitatile?

Alte discuții în legătură

Problema cu o doamna administrator foarte agresiva, ce ameninta mereu cu somatii si dat in judecata TzapInferno TzapInferno Buna ziua. De cateva luni de zile intampin probleme legate de comunicarea cu d-na administrator a blocului unde locuieste mama mea. In fiecare luna cand se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul, administratora si presedinta betty1 betty1 Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament de 2 camere,situat la ultimul etaj 8/8 si am cateva probleme cu Administratora si Presedinta Asocietiei de ... (vezi toată discuția)
Mahala la sedintele de bloc Dana Marin Dana Marin Probabil ca unii dintre noi se vor distra la acest subiect dar e trist ce se petrece, chiar daca, probabil, se intampla frecvent si la altii. Eu nu am avut ... (vezi toată discuția)