avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lămurire petit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Lămurire petit

Dacă reclamantul cere în dispozitivul acțiunii penalități de întârziere raportate la suma totală a debitului, iar din modul de redactare al cererii rezultă că se vrea altă sumă, raportată la fiecare zi de întârziere a fiecărei rate restante, poate instanța acorda în funcție de cuprinsul cererii, sau la ce se cere în petitul dispozitivului cererii?
Cel mai recent răspuns: alcormona , utilizator 17:07, 24 Ianuarie 2016
buna ziua,
Cererea nu are dispozitiv.
Instanta va solicita, eventual, lamurirea cererii daca aceasta este neclara si in functie de aceste lamuriri va pronunta sentinta.
Ok. Greșeala mea. Nu are dispozitiv.
Dar în introducere: Subsemnatul... solicit următoarele: admiterea ... și obligarea... la penalități de întârziere aferente sumei de 1000 lei.
Iar din cuprinsul cererii se observă că reclamamtul dorește penalități de întârziere aferente sumei de 1000 lei, dar raportat la fiecare zi de întârziere și fiecare rată scadentă.
Poate instanța să se dea mai mult decât a cerut reclamantul doar pe considerentul că "din conținutul cererii" se observă că reclamantul dorește mai mult?
Buna ziua,
Instanta ii va solicita reclamantului sa lamureasca cererea (eventual in scris) daca este neclara.
Păi tocmai asta e, instanța s-a pronunțat deja, după cum am explicat. Eu întrebam dacă este corect așa.
Nu v-a cerut lamuriri instanta in cursul cercetarii?

Alte discuții în legătură

Proces euroins DanHirjoaba DanHirjoaba Dupa un an jumate de la data producerii accidentului si un an de la primul termen in sfarsit s-a dat o hotarare: [b]Solutie: Admite în parte cererea. Obligă ... (vezi toată discuția)
Actualizarea pretentiilor banesti ale reclamantilor LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi cateva pareri cu privire la urmatoarea chestiune: Intr-o cauza de judecata reclamantii prin cererea lor introductiva au ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare a cererii lamurire dispozitiv bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Instanta de fond a dat o hotarare de obligare a unui debitor la plata debitului in suma fixa (in timpul procesului debitorul a platit o suma din ... (vezi toată discuția)