avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de judecata

asociatia de propietari, in urma sentintei data pentru un proces cu un retantier este obligata sa plateasca 1500 cheltuieli de judecata si 2500 expertiza contabila, conform legi 230/2007 si hg 1588/2007 cum se procedeaza si cum se repartizeaza aceste cheltuieli ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 19:55, 31 Ianuarie 2016
Legal se imparte la toti locatarii.
Moral? ar trebui sa plateasca doar presedintele si administratorul ei fiind cei care au intocmit, respectiv semnat, listele cu greseli.
legal se imparte la toti propietari dar cum se imparte ,prin hotarare AG ? decizie comitet executiv ? bani se repartizeaza pe apartament ? pe persoane ? cota-parte indiviza ? aceasta cheltuiala trebuie sa se gaseasca pe listele de intretinere ? rubrica separata?
Ati prezentat problema dumneavoastra in zeci de postari pe acest forum.
Ca sa inteleaga si altii iata un exemplu recent:
www.avocatnet.ro/content/for...
Intelegem ca dumneavoastra vreti sa recuperati aceste cheltuieli. Asa ca nu vad de ce va framantati cu atatea intrebari, asa cum le-ati pus in postarea de mai sus. E treaba comitetului executiv, a presedintelui, administartorului sa stabileasaca modul de repartizare si nu e problema dumneavoastra. Cereti-le banii si lasati sa-si rezolve problema.
sunt procese diferite care asociatia de propietari le pierde si este obligata la plata de cheltuieli , comitetul executiv, presedintele si adiministratorul nu sunt stat in stat sa decida ei cu repartizeaza cheltuielile , nu am gasit in legea 230/2007 cum se repartizeaza asfel de cheltuieli , probabil ca atunci cand s-a facut legea nu s-a gandit nimeni ca si un parat poate sa castige un proces in contradictoriu cu asociatia de propietari , ptr domnul Adriantot , daca citeati atent postarile mele anterioare ,se vede ca intrebarea mea ,in exemplu pe care l-ati dat se vede ca este o intrebare motivata ptr ca s-a castigat procesul pe lipsa capacitati propcesuale ,ale reclamantei si intrebarea era cine plateste cheltuielile , daca asociatia nu are nici o calitate ( nu functioneaza legal) .Va apreciez solidaritatea fata de "reprezentati asociatillor"
Prejudiciul, caci este un prejudiciu in dauna Asociatiei, se recupereaza de la persoanele vinovate de producerea acelui prejudiciu, conform prevederilor legale. Daca au avut aprobarea Adunarii generale pentru actiunea in instanta este de discutat. Daca a fost initiativa comitetului sau presedintelui sant buni de plata.

Alte discuții în legătură

Proces timpuriu timpuriu este legal ca o imputernicire avocationala , data unui avocat sa reprezinte in instanta o asociatie de propietari sa fie semnata de catre administrator ? ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari luis29 luis29 buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de asociatia de propietari si anume: 1. Daca dau in judecata Asociatia de Propietari pentru neplata unor ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)