avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista asemenea lege?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista asemenea lege?

buna ziua,
am o mare,mare curiozitate si va rog mult sa imi raspundeti.deci, eu stiam ca exista o lege prin care se interzicea ca la acceasi intreprindere (bugetara sau nu) nu pot lucre rudele, intreb deoarece am observant ca sunt locuri de munac unde lucreaza sot-sote, mama-fiu, nepoti, tati-fii, etc, Bine, poate ca ar pute lucre in acelasi loc de munca, dar in acelasi birou?
Masura aceasta se aplica in cadrul bisericilor, mai cu seama in Teleorman, unde preotii care slujeau cu baietii sau gineriilor au fost fie trecuti la pensie sau au fost n umiti la alte parohii.
Va multumesc, L.enace
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 24 Ianuarie 2016
Buna ziua,
NU EXISTA ASEMENEA LEGE!
E normal ca sa se lucreze si in familie. daca s-au casatorit doi colegi de serviciu unu trebuie sa plece din intreprindere?
Apropos, sa stiti ca si in Teleorman exsta obligativitatea de a sti gramatica limbii romane.
Legea nr.161/2003
art. 95
(1) Nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care şeful ierarhic direct are calitatea de demnitar.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro la o primarie de comuna sotia primarului poate lucra ca functionar public si pe ce post (vezi toată discuția)
Tata primar, fiul functionar public. incompatibilitate? brandon99 brandon99 Sunt functionar public (impozite si taxe), numit in functia publica in anul 2017. Daca tatal meu va iesi primar in anul 2020, exista vreo incompatibilitate ... (vezi toată discuția)
Gradele de rudenie in institutiile publice lydy lydy Buna ziua, Va rog, este legal intro institutie publica sa lucreze in acelasi serviciu sot si sotie? daca se paote si un nr. de lege. Multumesc mult. (vezi toată discuția)