avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... n-o sa va vina sa credeti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

n-o sa va vina sa credeti

In anul 2002 am cumparat o masina din germania, am intrat cu ea in tara si a trebuit sa platesc vama. M-am dus sa platesc vama, asa era atunci si mi-au spus ca trebuie sa fac RAR-UL Am facut RAR-UL si m-am dus sa platesc vama.Mi-au dat amenda 20 mil lei vechi ca am depasit nu stiu ce termen si ca ultima zi de plata era cu o zi innainte. Va imaginati ce scandal a iesit ca doar fusesem sa platesc cu o zi innaine si nu au vrut sa-mi ia banii. In sfârsit nu am mai platit nimic pana in anul 2008 cand am descoprit ca directia vamala a puc ipoteca pe casa unde locuiesc cu suma de 11.741 roni.Am vrut sa-mi fac un imprumut la banca si a trebuit sa platesc aceasta suma sa scot ipoteca. Asa am facut si ce credeti cei de la finante au trimis o hartie la cadastru desi mi-au promis verbal ca daca platesc totul e in regula ...au cerut radierrea ipotecii ca s-a platit suma respectiva si totodata instituirea altei ipoteci pe suma de 12.599 roni diferenta , recalcularea sumei de la data de... la data de...- Credeti-ma ca era sa fac infarct. Am luat din nou imprumut si am achitat si aia.M-am dus sa inscriu masina si la finante taxa de poluare era 78.milioane vechi. ganditi-va ca am platit pe un golf 3 din 1992 care nu merita nici 2000 de euro 7800 de euro doar taxele fara cump.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 03:18, 2 August 2009
Frumoasa situatie dar ar fi trebuit sa fi contactat un avocat care sa va ajute sa fi iesit din aceasta situatie.
Nu doar o data ati recunoscut creanta, dar inteleg ca si a doua oara ati platit ceea ce nu se cuvenea. Din pacate, trebuia contestata creanta de la momentul la care v-a fost comunicata. Se poate incerca si acum o verificare a tuturor creantelor pe care le aveti la administratia financiara si, eventual, returnarea banilor care au fost incasati ca necuveniti. Totul trebuie facut cu hartii pe care sa cereti numar de inregistrare si sa vi se raspunda tot in scris, in termenul maxim de 30 de zile, dupa care, in cazul lipsei raspunsului, actionati in judecata, solicitand, in afara anularii actelor administrative emise, si daune materiale la valoarea prejudiciului creat, respectiv la suma tuturor creantelor solicitate. Chiar daca statul nu returneaza niciodata nimic, se pot face compensari, de exemplu: nu mai platiti impozit pe casa, pe masina, pe venituri, etc. timp de n ani.Pentru tot ce v-am scris va va trebui un sfat specializat.
Singura chestie pe care nu imi vine sa o cred este ca ati descoperit ca aveti o ipoteca pe casa in care locuiti. Era o hartie pe care v-a lipit-o cineva pe casa, sau cum ? Oare pentru ca nu ati platit acea datorie vamala de 20 de milioane, din 2002, si pentru ca ati acceptat o plata peste mai mult de 5 ani mai tarziu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare maia@yahoo.com maia@yahoo.com Am si eu o intrebare daca vrea cineva sa/mi raspunda. Am cumparat si eu 2 masini in 2008, un mercedes si un BMW DIN 2002. Am platit pe fiecare o taxa de ... (vezi toată discuția)
Contract ipoteca vs contract fara garantie ipotecara adiprenne adiprenne Buna ziua! As dori sa aflu daca in cazul in care am un imprumut finaciar care nu este garantat cu ipoteca cum poate debitorul sa execute un ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare si taxe vamale in cazul unui import auto din sua justinBib justinBib Buna ziua, Reprezint o Asociatie non-profit, care are ca obiect educatia tinerilor si sunt interesat de procedura de inmatriclularea a unui auto din SUA. ... (vezi toată discuția)