avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

taxa de poluare

Am si eu o intrebare daca vrea cineva sa/mi raspunda. Am cumparat si eu 2 masini in 2008, un mercedes si un BMW DIN 2002. Am platit pe fiecare o taxa de poluare . Care sunt conditiile de baza pentru a indeplini masina ca sa se poata beneficia de returnarea unei parti din taxa de poluare?Sau asa am inteles, daca pote sa ma lamureasca cineva ii multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maia@yahoo.com , utilizator 15:46, 5 Octombrie 2009
Va pun in vedere catve aspecte legat de subiectul dvs:

1. potrivit art.3, alin. 2 din OUG 50/2008 se excepteaza de la plata taxei de poluare autoturismele descrise in acele prevederi ...(ceea ce banuiesc ca nu e cazul la dvs)

2. suma mentionata in decizia de calcul trebuia contestata potrivit art.207 Cod proc fiscala in termen de 30 zile de cand s-a emis acea decizie de calcul si in continutul careia era mentionat acest aspect.... daca in urma contestatiei s-ar fi constatat ca ati plaatit prea mult vi se returna diferenta.

3. daca ati platit taxa si evident cele 30 zile de care va spuneam mai sus au trecut, nemaifiind posibila introducerea contestatiei nu va ramane de facut decat sa actionati in judecata Adm.Finantelor Publice si sa solicitai restituirea acelei sume intrucat s-a facut o plata nedatorata, intrucat taxa in sine este una ilegala care incalca prevederile Tratatului de instituire a Comunitatii Europene...

daca sunteti decisa sa apelati la instanta pt a va recupera banii va recomand sa luati legatura cu un avocat.

Toate cele bune !!!
]nca o intrebare loegata de acest subiect, daca se poate. In 2002 am cumparat o masina un golf pe vremea aceea trebuia platita o taxa vamala. Nu am platit/o si mi/au dat amenda. Nici pe aia nu am platit/o pana in 2008 cand vama s/a intabulat pe casa si a trebuit sa platesc. Am platit in jur de 8000 de euro taxa vamala si penalitati. In luna urmatoare am mai platit si taxa de poluare ca altfel nu.mi inscriau masina pe care am vrut sa o vand macar cu vreo 2 mii si pe care nici in Ziua de aZi nu am putut . Ma gandesc ca nu este legal sa platesc si taxa de poluare si taxa de mediu. As putea sa dau in instanta sa/mi recuperez macar una din taxe? sub care lege sau ordonanta se inmatriculau masinile in 2002?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-o sa va vina sa credeti carmen beladona carmen beladona In anul 2002 am cumparat o masina din germania, am intrat cu ea in tara si a trebuit sa platesc vama. M-am dus sa platesc vama, asa era atunci si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu platita de doua ori izabela 67 izabela 67 Am cumparat o masina fabricat in 2002,Euro 4.In anul 2006 a fost inmatriculat in tara. In 2008 s-a vandut si a fost inmatriculata pe numele doamnei de la care ... (vezi toată discuția)
Noua taxa de poluare!!!!!!!! alinel alinel am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in ... (vezi toată discuția)