Buna ziua, va prezint urmatoarea speta referitoare la liberarea conditionata: condamnatul I.D. a intocmit o cerere de liberare conditionata ca urmare a executarii a 2/3 ( 826 de zile ) din pedeapsa ( total 1230 ). Precizez ca i se considera executate ca urmare a muncii prestate 70 de zile. In procesul verbal, la numarul de zile executate in arest preventiv este trecuta cifra 0, desi acesta s-a aflat in arest preventiv de pe data de 04.12.2013 pana pe data de 22.09.2014. Tin sa precizez ca nu este recidivist, iar in momentul solicitarii liberarii conditionate regimul sau de executare era semideschis. Comisia a cerut amanarea cu 1 an pe motiv ca timpul efectiv executat nu este suficient reeducarii sale, desi acesta nu a avut intocmite rapoarte pentru abateri disciplinare, a primit pachete-recompensa ( imi cer scuze daca am folosit acest termen in mod eronat ) si a pastrat corespondenta cu familia. Intrebarea mea este: cum se calculeaza timpul necesar reeducarii ? Cine il calculeaza si dupa ce criterii ? Pentru orice alte intrebari care va pot ajuta la rezolvarea spetei va stau la dispozitie. Va multumesc anticipat.
Se apreciaza de instanta in primul rand.
E rau ca are amanare de la comisie dar poate spera sa obtina liberarea conditionata.
Trebuie convinsa instanta de judecata ca nu se mai impune sa stea in detentie in vederea reeducarii in continuare inca un an.
Cred ca ar fi bine sa aiba avocat angajat deoarece conteaza foarte mult pledoaria avocatului in astfel de cazuri.
Depinde si ce instanta nimereste si daca va fi sau nu impresionata.
Problema este ca datorita faptului ca au fost pusi liberi anumiti infractori si au savarsit noi infractiuni si a iesit scandal in massmedia instantele tind sa tina cont de concluziile comisiei de ceva vreme.