avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila am fost obligat sa achit suma de 7830 lei si 1000 de euro. Am trimis prin mandat postal o parte din bani dar mi-au fost returnati, am incercat si a doua luna sa trimit prin mandat o suma mai mare de bani dar, si acestia au nfost refuzati.
Am primit acasa de la executorul judecatoresc incheierea privind stabilirea sumelor datorate si a cheltuielilor de executare in valoare de 1480,68lei reprezentand onorariu executor si 540,60 cheltuieli de executare, somatia pprin care mi se comunica ca, daca nu platesc in termen de 15 zile se continua executareasilita prin urmarirea unui imobil proprietatea mea.
In momentul de fata mai am la dispozitie cateva zile pana la care trebuie sa efectuez plata, dar nu mi se pare corect ca pentru doua documente redactate de executor sa achit suma de 2021.28 lei .
Cum ar trebui sa procedez si ce ar trebui sa fac sa nu achit integral taxele de executare?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:54, 25 Ianuarie 2016
Puteti formula contestatie la executare în termen de 15 zile de la data cand ati luat la cunostinta de actul de executare pe care il veti contesta.
Conform art.715(2) NCPC puteti formula contestatie la executarea silita prpriu zisa, inclusiv impotriva incheierilor date de executroul judecatoresc, termenul de contestatie este de 15 zile la comunicare ,in cazurile in care acestea nu sunt, potrvit legii, defintive,contestatia se introduce la instanta de executare[art.714(1)NCPC].In cazul urmaririi silte a imobilelor,al urmaririi siltie a fructelor si a ventiurilor generale ale imobilelor, precum si in cazul predarii silite a bunurilor imobile, daca imobilul se afla in circumscrptia altei curti de apel decat cea in care se afla instanta de executare, contestatia se poate introduce si la judecatoria de la locul situarii imobilului.[Art.714(2)NCPC].Contestatia privind lamurirea intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu se introduce la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa.
Contestatia privind lamurirea intelesului,intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.[Art.714(3)NCPC.]
Eu cred că faceți degeaba contestație la executare. O să fie respinsă. Dacă debitorul a refuzat primirea banilor prin mandat poștel, trebuia să faceți procedura ofertei de plată urmată de consemnațiunea sumei. Doar așa ați fi putut dovedi intenția de plată. Am avut un caz similar, în care am pierdut cu brio, deci nu spun din auzite ci din experiență. Există și decizie a comisiei de unificare a practicii judiciare în acest sens. Plătiți în contul executorului o parte din sump, atât cât să rămână o creanță sub 10.000 lei și nu va mai putea executa silit imobilul. oricum, până să ajungă să vândă imobilul vor mai trece 45 zile minim. Nu cheltuiți aiurea banii pe contestație că este inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare poprire Unsimpluom Unsimpluom Bună ziua! Mi s-a instituit poprire pe 2 conturi. Am acceptat plata de la o bancă și s-a efectuat plata popririi a doua zi. Problema este că poprirea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bogisofia bogisofia Buna seara, Ma puteti ajuta va rog frumos cu un model de contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu. Mentionez faptul ca doresc sa formulez ... (vezi toată discuția)
Calificare eronata a actiunii ? Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I am inaintat o actiune de desfiintare a popririi pe pensie insa judecatoria mi-a inregistrat-o ca si contestatie la executaresi mi-a cerut sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)