avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz suspendare permis de conducere

Am executat o depasire inceputa pe linia intrerupta iar la finalizare am intrat pe sensul de mers calcand linia continua cu doua roti din cele patru ale masini. drumul era liber ne-existand situatia de a pune in pericol deplasarea sau viata vreunui particpant la trafic.
Dupa 700 m am fost oprit de echipajul de politie si s-a retinut permisul pentru suspendare 30 de zile. evenimentul s-a produs noaptea in jurul orei 20 iar la locul unde am fost oprit exista si o camera de supraveghere trafic.
Am refuzat sa semnez procesul verbal. Agentul a oprit o masina si a adus soferul ca martor de constatare a refuzului meu de a semna PV.
Am cerut sa se mentioneze pe PV ca am considerat un abuz aceasta masura deoarece noapte fiind nu am avut posibilitatea de a evalua cat tine linia continua, Autovehicolul depasit era un autocar care micsora vizibilitatea si asa fiind noapte. Nu aveam ce face altceva decat sa opresc sa merg inapoi pana la linia intrerupta si intru inapoi pe sensul meu.Ceea ce mi se pare absurd mai ales ca din spate veneau alti participanti la trafic.
Consider un abuz din partea agentului de politie care a aplicat legea doar ca sa poata raporta la televizor un numar de permise suspendate.
Va rog sa-mi spuneti daca abordarea mea de a considera suspendarea un abuz este corecta ?

Cel mai recent răspuns: ihasegan , utilizator 21:47, 24 Ianuarie 2016
In procesul-verbal de contraventie ce s-a consemnat?
nu am vazut PV deoarece am refuzat sa-l semnez si nu l-am primit.
evenimentul s-a produs ieri 23.01.2016 orele 20
PV probabil o sa-l primesc prin posta

am doar autorizatia provizorie care tine loc de permis pana in 8 februarie
in aceasta adeverinta scrie - suspendat pentru depasire neregulamentara -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație reținere permis pentru manevra de depășire pe linia continua Maria Ancuta Maria Ancuta Buna ziua. Am o dilema întrucât mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile ca cică am efectuat manevra de depășire pe linia continua ceea ce eu contest. ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa formulez plangerea impotriva unui proces verbal de contraventie titisor33 titisor33 Ieri mai exact pe data de 10-05 -2012 in jurul orei 14,la iesirea din Targul Mures spre Reghin,la ultima curba spre Selgros, in fata mea erau ... (vezi toată discuția)