avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie invatamant

Buna ziua,
as dori sa stiu, in cazul demisiei din invatamant dupa concediu de ingrijire copil ,daca este nevoie sa merg la munca in perioada de preaviz chiar daca scoala este de acord cu demisia.B-)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexalex2016 , utilizator 11:31, 25 Ianuarie 2016
Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Daca angajatorul este "de acord", atunci poate renunta la preaviz ,conform art.81 alin.7 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult!:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie fara preaviz lary_mary85 lary_mary85 buna seara vreau sa-mi dau demisia la zi dar nu stiu cum sa fac cererea avand in vedere ca eu trebuie sa ma intorc la munca pe data de 22 din concediu de ... (vezi toată discuția)
Contract 4 ore mihai_fast2000 mihai_fast2000 buna ziua, lucrez cu un contract de 4 ore legal,dar confidential (munca in Romania) lucrez 24 ore cu 48 ore libere adica 8 ore pe zi 7 zile din 7,as dori sa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz tenteamaria tenteamaria ce se intampla daca imi dau demisia fara a respecta preavizul? (vezi toată discuția)