avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii pt salariati cf oug 28/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii pt salariati cf oug 28/2009

buna ziua. daca am un salariat care a fost intr-o luna atat in somaj tehnic cf oug 28/2009, cat si in cfs (nu a muncit nicio zi), cum ar trebui sa apara acesta in declaratiile la pensii, sanatate si somaj? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vioreld , utilizator 09:50, 31 Iulie 2009
Fie a fost in somaj tehnic, fie a fost in Concediu fara plata? Nu se poate sa fie si in somaj tehnic si in Concediu fara plata. In functie de situatie declaratiile se fac intr-un fel daca a avut contractul supendat in urma intreruperii temporare a activitatii si in alt fel daca a fost in concediu fara plata.
ba se poate, pentru ca o parte din luna a fost in somaj tehnic, iar cealalta parte in cfs.
ok. in cazul acesta pentru zilele cat a fost in somaj tehnic - la pensii se face o declaratie separata ( vezi modelul pe site ul casei de pensii de unde descarci programul) ; in declaratie treci persoana doar pentru cate zile a stat in somaj tehnic, nu ptr toata luna
- la somaj treci exact ca si pentru CFS ore suspendate 184 ( ex este luna Iulie) si restul este pe 0
- la sanatate selectezi din program la forma de angajare SS ( somaj tehnic ) si ramane pe 0 la salar , dar nu stiu exact cum bagi separat CFS - ul ptr ca omul nu a fost in Somaj tehnic toata luna.

ptr zilele de CFS - la pensii il bagi in declaratia normala cu zile suspendate ( cat a stat in CFS) si apare tot pe 0
Atentie la CAS angajatul trebuie sa apara in 2 declaratii , ata in cea de Somaj Tehnic cat si in cea normala cu zilele de CFS
Referitor la declaratia ITM, numarul de salariati va cuprinde si salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt
suspendate în ultima zi a lunii pentru care se depune declaratia fiscala.
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii salarii simona_iunie simona_iunie Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care intra in concediu ingrijire copil pana la 2 ani mai apare pe declaratiile de somaj, pensii si sanatate (cu suma 0) ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am un salariat in concediu fara plata toata luna cum se completeaza decl 112? nu ma lasa sa pun la ore lucrate 0 si la suspendate tot 0...... (vezi toată discuția)
Declaratie sanatate Vioreld Vioreld Buna ziua. Imi puteti spune daca intr-o luna un salariat a fost 15 zile cfs si 7 zile somaj tehnic, la declaratia sanatate in ce categorie salariala il includ: ... (vezi toată discuția)