avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INCASARI SI PLATI NUMERAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INCASARI SI PLATI NUMERAR

AM URMATOAREA INTREBARE:
INTR-UN HOTEL UN CLIENT SE CAZEAZA LA DATA DE INTAI ALE LUNII SI PLEACA PE DATA DE 30
ANUNTA CA VA PLATI LA SFARSIT CU CARDUL. IN ZIUA EFECTUARII PLATII CARDUL NU FUNCTIONEAZA LA POS-UL HOTELULUI. CLIENTUL ESTE PERSOANA JURIDICA STRAINA SI PLEACA DIN TARA. SE DUCE LA BANCNOMAT , SCOATE BANI NUMERAR SI IMI ACHITA. VALOAREA CAZARII DEPASESTE 5.000 LEI . INTREBAREA MEA ESTE: LA UN CONTROL DE LA FINANTE VOI LUA AMENDA?
Cel mai recent răspuns: lorena2710 , utilizator 09:31, 25 Septembrie 2009
Nu veti lua nici o amenda.
Nu veti lua amenda dar trebuie sa faci un proces verbal prin care sa justificati aceasta operatiune !B-)
daca incasarea zilnica a dvs.nu a depasit plafonul de 5000 lei nu este contraventie.og15/96,art6
soficu cristina a scris:

daca incasarea zilnica a dvs.nu a depasit plafonul de 5000 lei nu este contraventie.og15/96,art6


Limitarea incasarilor la 5000 lei/zi se refera la tranzactiile efectuate intre persoane juridice romane si are drept scop limitarea plimbarii cu sacosa de bani si folosirea circuitului bancar. In cazul de mai sus, fiind vorba de o persoana juridica straina, se poate plati orice suma cu numerar.
as vrea sa nu va contrazic, dar atat og 15/96 cat si normele de aplicare hg2185/2004, nu face referire la calitatea persoanei juridice platitoare(rezident nerezident) ci doar la exceptarea platilor/incasarilor in valuta.Legile ,hg, etc se aplica in genere pe teritoriul tarii persoanelor juridice romane pentru activitatile lor.Aceasta scapare permite celor care verifica sa o interpreteze de partea lor,adica de partea contraventiei.Dupa mine mai bine gaseste alta varianta pentru a inregistra suma si sunt sigura ca se va descurca.

Alte discuții în legătură

Dispozitie de incasare felisana felisana As vrea sa stiu dispozitia de incasare pe ce valoare maxima se poate face. Tot pe 5000 lei ca si dispozitia de plata? De exemplu daca asociatul imprumuta ... (vezi toată discuția)
Incasare in numerar tampau gabriela tampau gabriela SC a emis o factura pentru transport international de marfuri unei alte firme din Romania in valoare de 3400 eur . Se poate incasa in numerar aceasta suma cu ... (vezi toată discuția)
Plata in valuta theosy theosy se poate plati cu chitanta o suma in valuta intre 2 persoane juridice romane o suma mai mare de 15000 euro? ce implicatii legale pot aparea (vezi toată discuția)