AM URMATOAREA INTREBARE:
INTR-UN HOTEL UN CLIENT SE CAZEAZA LA DATA DE INTAI ALE LUNII SI PLEACA PE DATA DE 30
ANUNTA CA VA PLATI LA SFARSIT CU CARDUL. IN ZIUA EFECTUARII PLATII CARDUL NU FUNCTIONEAZA LA POS-UL HOTELULUI. CLIENTUL ESTE PERSOANA JURIDICA STRAINA SI PLEACA DIN TARA. SE DUCE LA BANCNOMAT , SCOATE BANI NUMERAR SI IMI ACHITA. VALOAREA CAZARII DEPASESTE 5.000 LEI . INTREBAREA MEA ESTE: LA UN CONTROL DE LA FINANTE VOI LUA AMENDA?
daca incasarea zilnica a dvs.nu a depasit plafonul de 5000 lei nu este contraventie.og15/96,art6
Limitarea incasarilor la 5000 lei/zi se refera la tranzactiile efectuate intre persoane juridice romane si are drept scop limitarea plimbarii cu sacosa de bani si folosirea circuitului bancar. In cazul de mai sus, fiind vorba de o persoana juridica straina, se poate plati orice suma cu numerar.
as vrea sa nu va contrazic, dar atat og 15/96 cat si normele de aplicare hg2185/2004, nu face referire la calitatea persoanei juridice platitoare(rezident nerezident) ci doar la exceptarea platilor/incasarilor in valuta.Legile ,hg, etc se aplica in genere pe teritoriul tarii persoanelor juridice romane pentru activitatile lor.Aceasta scapare permite celor care verifica sa o interpreteze de partea lor,adica de partea contraventiei.Dupa mine mai bine gaseste alta varianta pentru a inregistra suma si sunt sigura ca se va descurca.
Plata in valuta
theosy
se poate plati cu chitanta o suma in valuta intre 2 persoane juridice romane o suma mai mare de 15000 euro?
ce implicatii legale pot aparea (vezi toată discuția)