este grav. incalcati multe legi .
numerar cu chitanta , nu puteti incasa decat 4999 le dei . restul prin transfer bancar .
alta optiune ar fi "la negru" , dar nu pe chitanta care se inregistreaza in contabilitate .
Buna ziua,
Chitanta de maxim 5000 de lei, apoi diferenta prin ordin de plata bancar, sau depunere de numerar in contul partenerului.
Respect,
Dan Preda.
se poate incasa numerar in valuta.Plafonul de 5000 lei este NUMAI pentru lei.Pentru valuta,orice tranzactie ce depaseste (acum) cred 15.000 eur se anunta la of de spalare a banilor.
Buna seara,
Regulament nr. 6 din 9.mai.2012
Monitorul Oficial, Partea I 341 19.mai.2012
Intrare în vigoare la 19.mai.2012
"Art. 3. - (1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni care decurg din vânzări de bunuri şi prestări de servicii între rezidenţi, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 «Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută», care se pot efectua şi în valută."
Respect,
Dan Preda.
Da, se poate.
Regulamentul nr. 4/2005 privind regimul valutar
Art. 3. - (1) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni care decurg din vânzări de bunuri şi prestări de servicii între rezidenţi, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda naţională (leu), cu excepţia operaţiunilor prevăzute în anexa nr. 2 «Categorii de rezidenţi care pot efectua operaţiuni în valută», care se pot efectua şi în valută.
(11) Plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni între rezidenţi care decurg din remunerarea muncii prestate, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda naţională (leu).
(2) Toate celelalte operaţiuni între rezidenţi care nu fac obiectul alin. (1) şi (11) pot fi efectuate, în mod liber, fie în moneda naţională (leu), fie în valută.
(3) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) şi în anexa nr. 2 la prezentul regulament se pot efectua şi în valută, numai pe baza acordului de voinţă al părţilor.
Va aflati la exceptia de la art 3, anexa 2 pct f
ANEXA Nr. 2 CATEGORII DE REZIDENŢI care pot efectua operaţiuni în valută
Categoriile de rezidenţi şi situaţiile în care aceştia pot efectua operaţiuni în valută cu alţi rezidenţi sunt prezentate mai jos:
f) persoanele fizice, juridice şi alte entităţi, pentru operaţiuni nemijlocite ce decurg din organizarea şi/sau prestarea de servicii externe, cum ar fi transportul internaţional de mărfuri şi de persoane şi turismul internaţional;
Daca depasiti plafonul 15.000 euro/tranzactie atunci aplicati si legea 656/2002:
Art. 10. Intră sub incidenţa prezentei legi următoarele persoane fizice sau juridice:
k) alte persoane fizice sau juridice care comercializează bunuri şi/sau servicii, numai în măsura în care acestea au la bază operaţiuni cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 15.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se execută printr-o singură operaţiune sau prin mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele.