avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista un singur copil mostenitor. Din punctul de vedere al notarilor ar fi bine sa se dezbata deoarece mai incaseaza si ei o taxa.
Va multumesc.




Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:41, 25 Ianuarie 2016
Nu ca mai incaseaza si ei o taxa....Daca nu dezbateti succesiunea pana in doi ani de la deces veti plati impozit catre stat in valoare de 1% calculat la masa succesorala.
Dvs puteti dezbate când vreti insa aceasta este ratiunea pentru care sunteti sfatuit sa dezbateti succesiunea. Adica ar mai fi o alta taxa in plus ...perceputa de stat...
Este interesul dvs. sa dezbateti mostenirea dupa decesul unui dintre parinti,daca nu dezbateti succesiunea sau nu dati o declaratie de acceptare pur si simplu a succesiunii in termen de un an de la data decesului, partea din mostenire ce se cuvenea mostenitorilor devine vacanta si trece in patrimoniul statului.
@danpopescu cine zice asta? Daca nu exista disensiuni intre succesibili ca sa si conteste drepturile sau daca succesibilul locuieste in casa ,plateste si impozit si a mai contribuit si la cheltuielile de inmormantare ca banuiesc ca nu l-a ingropat Primaria, cum sa ramana succesiunea vacanta?!
Mai ales ca exista un succesibil-sot supravietuitor care este mama userului si aceasta banuiesc ca locuieste in continuare in casa care a apartinut si defunctului.
Alegerea momentul la care veti dezbate succesiunea va apartine in totalitate, diferenta o vor face taxele achitate.
Insa, ceea ce este important, indiferent daca veti dezbate sau nu succesiunea acum este ca in termen de 1 an de zile de la decesul persoanei in cauza sa dati o declaratie notariala de acceptare a succesiunii, declaratie care are costuri reduse dar care este esentiala juridic din mai mute considerente.
Imi cer scuze, dar as mai dori o lamurire, in cazul in care se dezbate mostenirea exista posibilitatea ca parintele in viata sa cedeaze partea sa copilului atunci nu va mai fi nevoie de o noua dezbatere de mostenire dupa decesul acestuia?

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata decedat andrei0901 andrei0901 Buna ziua In urma cu 8 luni tatal meu a decedat , avand doi copii si fiind casatorit .Am inteles ca intr-un termen de 12 luni trebuie sa ne prezentam la notar ... (vezi toată discuția)
Succesiune metzgeriosif metzgeriosif buna ziua va rog frumos sa-mi spuneti cum se face succesiunea la judecatorie si daca succesiunea este mai bine sa fie facuta dupa decesul ambilor parinti. va ... (vezi toată discuția)