avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladire 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladire 2016

Buna ziua,
Referitor la declariile pe care o persoana fizica proprietar de cladire trebuie sa o depuna incepand cu acest an am si eu aceasta intrebare.
In anul 2010 am cumparat o casa in calitate de persoana fizica. Anul acesta am inchiriat o parte din aceasta casa unei firme pentru desfasurarea activitatii. Pana aici totul e clar. Am inteles ca trebuie sa-mi reevaluez portiunea din casa pe care am inchiriat-o acestei firme si sa depun declaratia la primarie la taxe si impozite pentru stabilirea diferentiata a impozitului pentru partea din imobil care are caracter rezidential ( de casa de locuit) si cea care are caracter nerezidential( inchiriata firmei sa-si desfasoare activitate economica.
Eu acum ma gandesc la altceva. Daca proprietarul anterior al imobilului a permis inregistrarea unor firme la adresa acestuia pentru sediu social eu ce fac daca nu am cunostinta despre acest fapt? Exista posibilitatea ca acest lucru sa fie stiut de cei de la taxe si impozite chiar daca eu nu il stiu si sa-mi vina de plata impozit mai mare decat trebuie iar in cazul in care asa ar fi cum fac eu , cumparator de buna credinta sa platesc pe ceea ce stiu eu ca am de plata?#-o
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 14:20, 25 Ianuarie 2016
Dac vechiul proprietar a declarat ca in incinta imobilului se desfasoara activitate economica , ar trebui sa figureze la rolul lui acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Impozit pe camera inchiriata la o firma Darnick Darnick Buna ziua, Daca inchiriez o camera din locuinta particulara la o firma pentru activitate comerciala, fara ca firma sa aiba sediul social in aceasta locatie, ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)