avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon imprumut asociat catre firma in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon imprumut asociat catre firma in numerar

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog care este plafonul pentru imprumutul in numerar de catre asociat pentru firma? Exista o anumita limita pe an? Acea limita este per asociat sau per total?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:24, 26 Ianuarie 2016
Potrivit art.4 alin.(1) din Legea nr.70/2015 incasarile in numerar de la persoane fizice pentru imprumuturi,se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10000 lei de la o persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal ce depaseste 10000 lei contacafe contacafe Buna ziua! Este posibil ca un centru de evenimente sa emita catre o persoana fizica factura de 30000 lei si[b] bon fiscal[/b] pe aceeasi suma?:O Din cate ... (vezi toată discuția)
Limita plati persoane fizice 50000 lei sutrif sutrif Buna ziua, Am vandut o masina a carei pret este de 60000 lei. Cumparatorul imi da un avans de 10000 lei. Mai pot incasa 40000 cash in alta zi si doar restul ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism de firma amortizat anita10 anita10 Conform noilor norme este permisa incasarea in numerar a c/v unui autoturism amortizat complect vandut unei persoane fizice in cazul in care suma totala nu ... (vezi toată discuția)