avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare stat cazier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare stat cazier

Buna seara, As dori sa stiu daca pot candida pentru un post de asistent social in cadrul Directiei de asistenta sociala in conditiile in care, in prezent am o condamnare pentru evaziune fiscala iar una dintre cerinte pentru angajare este: " nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra
statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică
înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu
intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a
intervenit reabilitarea" Prin decizie nu mi se interzice sa mi exercit meseria
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:48, 26 Ianuarie 2016
Prin decizie nu vi se interzice sa va exercitati meseria, pentru ca - banuiesc - evaziunea fiscala nu a fost savarsita in exercitiul functiei pe care o aveti.
Este improbabil spre imposibil sa va fie aprobat dosarul de inscriere la concurs ! pina nu vi se sterge cazierul, nu va veti putea angaja la stat sau la orice societate comerciala care va solicita cazierul.
Potrivit competentelor DNA, in categoria infracțiunilor în legătură directă cu infracțiunile de corupție intra si evaziunea fiscală.

Prin urmare, nu veti putea fi admis la un concurs/examen organizat in sectorul bugetar daca ati fost condamnat pentru evaziune fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar concurs angajare personal contractual cu menţiuni în cazier alexj17 alexj17 Bună ziua, O persoană care participă la un concurs de angajare are în dosarul depus cazierul judiciar cu menţiunea condamnat la amendă pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier pentru angajare medic Centrul Medical Alexis Centrul Medical Alexis Buna ziua, La angajarea unui medic intr-o firma medicala privata mai este necesar sa prezinte cazierul? Exista o prevedere legala in acest ... (vezi toată discuția)
Participare la concurs sau interviu banu_caterina1 banu_caterina1 Ti se poate interzice participarea la concurs sau interviuri pe motiv că esti pericol public daca ai aprins niste hârtii intr_o cratita in balcon? (vezi toată discuția)