Am dobandit un teren printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de inalienabilitate pe 15 ani pe care construim o locuinta.Intrebarea ar fi cum am putea anula aceasta clauza pentru a beneficia de un credit ipotecar care m-ar ajuta la finalizarea locuintei.Tin sa precizez ca am facut contractul in anul 2012.Exista vreo sansa care ne-ar putea ajuta in anularea acestei clauze pentru ca nu ne acorda banca credit din cauza acestei clauze.Multumesc anticipat!
Clauza de inalienabilitate este reglementată la art. 626-629 Cod civil, practic dv ați fost de acord să vă limitați dreptul de dispoziție asupra proprietății pe cale convențională.
Anularea acestei clauze ar fi posibil dacă ea încalcă ordinea publică și bunurile moravuri. Desigur acest lucru ar trebui demonstrat. Această clauză poate fi inserată în contract dacă există un interios serios și legitim.
Art. 627 alin.2 prevede și posibilitatea ca dobânditorul să poată fi autorizat de către instanță să dispună de bun dacă interesul care a justificat cauza a dispărut sau dacă un interes superior o impune.