avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Voluntariat in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Voluntariat in CCC

Din octombrie 2015 sunt in concediu de crestere a copilului de pe un post de asistent medical care a fost pe perioada determinata. Acum as vrea sa fac vountariat 2 zile pe saptamana la un cabinet particular, am voie?Daca da ce acte ar trebui intocmite?
Cel mai recent răspuns: Monica21 , utilizator 12:48, 29 Ianuarie 2016
Contractele de voluntariat se pot incheia numai cu persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ.

In speta, cabinetele individuale nu pot incheia contracte de voluntariat.

Si nu exista vreo forma legala sa pot face practica acolo fara sa pierd indemnizatia?
Practica o pot face numai studentii si elevii, si acestia in conditiile Legii nr.258/2007 privind practica elevilor si studenţilor.
Se pare ca in aceste conditii d-na dr este dispusa sa ma angajeza, este valabila informatia ca am voie sa obtin venituri pana la 3000 lei intr-un an calendaristic? Cred ca trebuie sa ma adresez la ANPS pt documente necesare?

1. In timpul CCC puteti avea venituri profesionale care sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Nu e nevoie sa anuntati la AJPIS.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - venituri din drepturi de autor sub 3000 lei/an medellin medellin Buna ziua sotia mea, studenta la zi la o facultte de stat, urmeaza sa depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere copil pentru 2 ani. Din 2014 lucreaza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil silviub1234 silviub1234 In prezent ma aflu in concediu crestere copil pentru 2 ani si primesc indemnizatie crestere copil de 750 ron. Am citit ca am dreptul sa inregistrez venituri de ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)