avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Persoana cu handicap mediu poate lucra ca si asistent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Persoana cu handicap mediu poate lucra ca si asistent personal?

I - Ca persoana cu handicap mediu pot lucra mai departe ca si asistent personal, pt copilul meu care are handicap grav? Intreb pt ca azi mi-am ridicat certificatul de handicap mediu si am fost la d.g.a.s sa cer acel buget de 39lei, cei de acolo mi-au zis ca trebuie sa desfacem cantractul de munca (alftel voi plati totul din urma). Motivul lor e simplu: chiar daca am h.mediu am handicap si nu pot vedea de o alta persoana cu handicap. E adevarat?

II - Ca asistent personal pe Decembrie 2015 am luat 1064 salariu + 109 bugetul copilului si alocatia dubla de 200, copilul are 8 ani. Daca renunt sa mai fiu asistent personal, bugetul si alocatia va fi aceleasi insa pierd salariul in schimbul unei indemnizati de insotitor pt copil (parca asa se numeste) ... cat e aceasta indemnizatie si creste odata cu salariul de asistent personal?

III - Si asa ca idee (mi-a sclipit acum) de ce sa renunt eu la contract sa ma bage ei in somaj. Se poate? chiar daca contractul se reinoieste in fiecare an - acum expira in August.

Alte discuții în legătură

Pot fi asistent personal pentru doi copii? mirela 20 mirela 20 Buna ziua, In prezent sunt angajata ca asistent personal la unul din copiii mei care are handicap gr. grav. Acum o saptamana sa inbolnavit si celalat copil de ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu grad de handicap 1 daxdani daxdani Buna ziua, As dori sa stiu ce drepturi poate avea un copil care are gradul 1 de handicap(are 10 luni) Care sunt legile si normele care reglementeaza aceste ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul de 1, 6 ani incadrat intr-un grad de handicap? claudia252820 claudia252820 Azi am avut comisia de evaluare si urmeaza sa primim certificatul de incadrare in grad de handicap. Mama primeste indemnizatia de crestere copil iar copilul, ... (vezi toată discuția)