I - Ca persoana cu handicap mediu pot lucra mai departe ca si asistent personal, pt copilul meu care are handicap grav? Intreb pt ca azi mi-am ridicat certificatul de handicap mediu si am fost la d.g.a.s sa cer acel buget de 39lei, cei de acolo mi-au zis ca trebuie sa desfacem cantractul de munca (alftel voi plati totul din urma). Motivul lor e simplu: chiar daca am h.mediu am handicap si nu pot vedea de o alta persoana cu handicap. E adevarat?
II - Ca asistent personal pe Decembrie 2015 am luat 1064 salariu + 109 bugetul copilului si alocatia dubla de 200, copilul are 8 ani. Daca renunt sa mai fiu asistent personal, bugetul si alocatia va fi aceleasi insa pierd salariul in schimbul unei indemnizati de insotitor pt copil (parca asa se numeste) ... cat e aceasta indemnizatie si creste odata cu salariul de asistent personal?
III - Si asa ca idee (mi-a sclipit acum) de ce sa renunt eu la contract sa ma bage ei in somaj. Se poate? chiar daca contractul se reinoieste in fiecare an - acum expira in August.