avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatie online SEAP - eroare la incarcare, sanse ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatie online SEAP - eroare la incarcare, sanse contestatie

Buna ziua,

Am o intrebare referitoare la licitatia online pe SEAP. In momentul inscrierii si depunerii actelor pe site ul SEAP , oferta financiara snu se incarca numai in format pdf ,se incarca si in sistemul lor ,respectiv suma se introduce ,dupa care se cripteaza si aceasta este oferta depusa. In momentul cand am facut inscrierea suma corecta introdusa a fost de 285500 ron ,in urma criptarii sistemul a validat suma de 285,5 ron,o diferenta enorma.In urma acestei greseli de criptare care nu tine de ofertant ci de site ul Seap , am primit clarificari din partea autoritatii contractante,am explicat ce s a intamplat in momentul introducerii sumei ,am confirmat ca suma corecta este 285500 ron care se regaseste si in documentele incarcate pe seap si raspunsul a fost unui negativ ,respectiv oferta a fost declarata neconforma in baza art. 79 alin 3 din HG 925/2006 intrucat nu se justifca pretul scazut.
Am rugamintea sa imi spuneti daca s a mai confruntat cineva cu aceasta problema,daca se poate face contestatie deoarece documentele incarcate pentru aceasta licitatie sunt corecte si gresala nu a fost a ofertatului ci a sistemului de criptare.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lungdan , utilizator 14:58, 16 Februarie 2016
Contestatie se poate face.
Dar ma indoiesc ca veti avea vreun castig de cauza.

Criptarea de catre sistem este bine perfectata tehnic si nu poate da erori ocazionale de natura celor prezentate.

Din situatiile similare pe care le cunosc, de fiecare data eroarea s-a datorat introducerii de catre utilizator ca separator de cifre a punctului in loc de virgula, respectiv 285.500 in loc de 285,500, asa cum cere sistemul prin constructia lui.

Din jurispurdenta, intrucat culpa se considera a fi unilaterala si iremediabila doar a utilizatorului, CNSC nu va va da dreptate sau clementa si dispune reluarea procedurii pe acest motiv.
Indiferent cum era introdus cu punct sau cu virgula rezultatul era acelasi....s au incercat ambele variante.Nu este prima licitiatie online la care participam,este prima data cand patim asa ceva. Criptarea nu este bine perfectata tehnic,poate da erori....cum si la faza de licitatie electronica dupa incheierea licitatiei o firma era pe primul loc si la 4 secunde dupa expirarea termenului firma respectiva era pe 3. Pot dovedi asta cu filmare.
Iti prezint un alt caz de o licitatie electronica cu 4 ofertanti,in ultimele 10 minute 3 ofertati s au trezit cu o eroare pe ecran,o eroare de la seap care ce sa vezi, a tinut pana la expirarea timpului. Singurul participat "norocos" care nu s a trezit cu eroarea pe ecran evident a castigat licitatia ,ramanand singur singurel pe platforma.
Concluzia? "erori" de sistem exista.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
CRISTINASTOICA1985, utilizator
Aveti dreptul de a contesta la CNSC precum si de a sesiza organele in drept, daca constatati "erori".

In principiu, suntem un stat de drept si avem dreptul de a ne apara interesele prin utilizarea legislatiei in vigoare.

Simplele "barfe" si carcoteli pe forumuri nu ne ajuta prea mult.
De fapt, deloc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
vlad nicolae, moderator
Multumesc frumos.
Nu era o barfa , pur si simplu am intrebat daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta situatie si imi poate da un sfat.
In prima faza aveti dreptul sa contestati in termenul de 5/10 zile de la data comunicarii deciziei AC.
Si eu am vorbit serios, daca aveti indicii si mai ales probe ca etapa electronica nu s-a desfasurat legal, aveti dreptul legal sa sesizati DNA, Politia si inclusiv forurile superioare ale AC,
Si la fel de serios am vorbit, cand am spus ca daca mai aveti si alte dovezi de la alte proceduri si nu utilizati caile legale de a va apara interesele firmei, degeaba doar le faceti publice, ramaneti in continuare doar cu paguba.

Alte discuții în legătură

Licitatie off cu incarcarea documentatiei de calificare in seap aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, particip la o licitatie offline, in a carei fisa de date nu se solicita depunerea documentatiei la o anumita adresa, ci incarcarea ei in SEAP pana ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate suprafin suprafin Am participat la o licitatie electronica si am incarcat o suma de documente pe SEAP, respectiv documentatia de calificare, insa la verificarea ulterioara pe ... (vezi toată discuția)
Corectarea ofertei financiare zinates zinates ne confruntam cu urmatoarea problema De multe ori anexele la formularul de oferta financiara contin greseli -suma preturilor unitare nu este aceeasi cu ... (vezi toată discuția)