avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Eligibilitate
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Eligibilitate

Am participat la o licitatie electronica si am incarcat o suma de documente pe SEAP, respectiv documentatia de calificare, insa la verificarea ulterioara pe SEAP nu imi apar respectivele documente la oferta.
Datele despre oferta, valoarea (criptata) si criteriile de evaluare le-am completat direct pe site.
Problema este ca termenul de depunere este acum depasit.
Permite legea ca documentele care nu se regasesc sa fie cerute ulterior de catre Autoritatea Contractanta?
Cel mai recent răspuns: suprafin , utilizator 12:28, 17 Mai 2010
Trebuia sa dati salvare dupa ce ati incarcat fisierele respective. Daca aveti totusi valoarea si in eventualitatea ca vi se permite de catre autoritatea contractanta! Daca in fisa de date aveti prevazut ca nu va este permis completarea cu documente atunci nu mai puteti face nimic! Nici in fisierul, dupa ce va logati cu parola, la sectiunea " documente" nu va gasiti fisierele rewspective? Eu si acum le am desi am participat la o licitatie anul trecut!

Trebuie sa le introduceti si acolo, stiu ca asa am patit si eu.....! dar din cate stiu daca dvs le aveti in partea cu documente atunci se pot accesa si de catre AC ....Trebuie sa sunati si sa intrebati la AC, oricum ei treb sa intocmeasca un proces verbal ca au citit ofertele...! Si stiu ca totusi ar trebui sa vi le ceara si in forma editata. Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
BIANCA IRINA, utilizator
Documentele sunt incarcate pe site (le pot accesa si acum la sectiunea documente) insa nu sunt adaugate la oferta (la tab-ul cu documente de calificare si propunerea tehnica nu se regaseste nici un document).
Pe de alta parte in fisa de date nu este precizat deloc ca lipsa unor documente duce la descalificare, iar cf. art 78 din HG 925 AC poate solicita prezentarea acestora intr-un termen rezonabil....
Se pare ca AC nu le vede, este posibil sa nu fi fost incarcate unde trebuie. Cert este ca eu le-am urcat pe site, le vad si acum la sectiunea documente si am completat toate datele referitoare la oferta de pret (inclusiv criptarea), cerintele tehnice si criteriile de eligibilitate.
Acum eu am doua probleme cu acest sistem; in primul rand niste copii poate sa faca oricine si sa le urce pe site. Daca nu sunt dublate de documente scrise, autentice, nu ar trebui sa faca doi bani.
Apoi, mi s-a cerut ca oferta tehnica sa contina separat pretul pentru masina, pentru prima incarcatura, respectiv pentru transport. In mod normal asa ceva nu trebuie cerut intr-o oferta tehnica, intrucat AC poate vedea aceste documente inainte de inchiderea licitatiei si deschiderea ofertelor (inclusiv preturile) si astfel ar putea sa creeze un avantaj unuia sau altuia dintre licitanti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie off cu incarcarea documentatiei de calificare in seap aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua, particip la o licitatie offline, in a carei fisa de date nu se solicita depunerea documentatiei la o anumita adresa, ci incarcarea ei in SEAP pana ... (vezi toată discuția)
Licitatie (cum depun actele pe seap in calitate de ofertant) popalexa popalexa buna seara cum atasez actele pt o licitatie, ale carei documente se depun on-line pe seap?.... cum fac legatura intre documentele incarcate si licitatia in ... (vezi toată discuția)
Cum incarc oferta si documentele de calificare in cazul unei proceduri online in seap? keoke keoke Buna seara, Dorim sa participam la o procedura de acizitii care se desfasoara online (in fisa de date se precizeaza ca oferta si documentele de calificare ... (vezi toată discuția)