avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LEGISLATIA IN CAZUL LOCURILOR DE VECI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LEGISLATIA IN CAZUL LOCURILOR DE VECI

ESTE LEGAL SA VINZI UN LOC CONCESIONAT NELIMITAT?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:42, 27 Ianuarie 2016
Daca locul de inhumare este concesionat,inseamna ca titularul contractului de concesiune detine dreptul de folosinta si nu de proprietate
Titularul contractului de concesiune loc de inhumare-legal nu detine calitatea si dreptul sa vanda locul concesionat
Se practică contractul de donație până la rude de gradul III, în funcție de Regulamentele cimitirelor care sunt aprobate de autoritățile UAT. După încheierea contractului de donație, se face un nou contract de concesiune unde va figura ca și concesionar terțul achizitor .
Fiecare administratie de cimitir,prin regulamentul de ordine interioara prevede situatiile si conditiile in care la decesul titularului de contract de concesiune ,rudele sau apartinatorii titularului de contract pot prelua spre folosinta locul de inhumare
Sunt cimitire cu regim inchis care nu permit transmiterea prin donatie/vanzare a locurilor de inhumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)