avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Plata achizitie imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Plata achizitie imobil

Daca vreau sa achizitionez un imobil si am conturi deschise la mai multe banci , la incheierea actelor la notar cum se procedeaza?Trebuie ca pana la semnarea actelor sa reunesc toti banii intr-un singur cont?In acest caz am inteles de la banca , ca in cazul unui transfer al unei sume mai mari dintr-un cont intr-altul trebuie sa dai explicatii , sa duci contractul(cum asta daca el nu este inca incheiat?).Pe de alta parte mai este posibil avansul la notar? Suma maxima de plata cash este 10.000Eur(intre persoane fizice)?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 15:48, 28 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Depinde ce stabiliti in contractul de vanzare-cumparare.
Plata se poate face dintr-un singur cont, sau din mai multe conturi...cu ordin de plata/transfer bancar, nu cred ca-l intereseaza pe vanzatorul dv cate conturi aveti, ci mai degraba sa-i intre toti banii in cont.
Duceti un draft al contractului, inainte sa-l semnati, sau daca banca va cere contractul autentic, ii spuneti ca-l duceti dupa ce-l veti semna. (de asemenea, plata se poate efectua si ulterior, dupa ce semnati contractul si atunci veti specifica in contract ca plata se va face ulterior, in aceeasi zi, dupa semnarea contractului, prin transfer bancar sau depunere in cont, daca intentionati sa scoateti banii...)
Sigur ca este posibil sa dati un avans...daca faceti un precontract/antecontract...sau daca semnati direct contractul autentic de vanzare, dati un avans urmand ca pana la o anume data sa dati restul sumei (pe restul sumei vanzatorul poate sa-si noteze o ipoteca, pana la plata integrala)...totul depinde de ce stabiliti in contract, impreuna cu vanzatorul.

Legea prevede un plafon de 50.000 de lei (aprox. 11.000 de euro) pe zi pentru plăţile între persoane fizice şi un plafon de 10.000 de lei pe zi între persoanele fizice şi cele juridice. Asta depinde daca cumparati de la pers fizica sau firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare imobil raluca_str raluca_str Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare imobil cu avans 1000 euro. Urmeaza ca maine sa primim restul de bani si sa semnam contracttul. ... (vezi toată discuția)