avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

unde se judeca litigiile de munca?
Multumesc!(anticipat)
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 11:36, 18 Octombrie 2005
la judecatorie
Art.2 alin.1 lit.c din Codul de procedura civila stipuleaza faptul ca : Tribunalul judeca , in prima instanta , conflictele de munca , cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante .
Prin urmare , litigiile de munca , de regula , sunt de competenta TRIBUNALULUI si nu a Judecatoriei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanta de judecata pentru litigii de munca MUZET MUZET care este prima instanta de judecata pentru litigii de munca si in baza carei legi se clarifica litigiile de munca (vezi toată discuția)
Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)
Cum actionez ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Iata situatia : ...am actionat in judecata societatea la care am lucrat si fiind in prima ,,faza\\" am primit intampinare pe cale de exceptie. ... (vezi toată discuția)