avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casier la 2 societati diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casier la 2 societati diferite

O persoana poate fi in acelasi timp gestionar-casier la 2 societati diferite?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:17, 27 Ianuarie 2016
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia un c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. incheiat cu o alta societate
Din punct de vedere legal este posibil. Din punct de vedere practic s-ar putea sa apara o problema, daca locurile de munca sunt la distanta mai mare unul de celalalt, sau daca programul de lucru se poate suprapune. Se mai intampla ca cele doua gestiuni si casierii sa apartina unor firme care au acelasi patron si sa functioneze in aceasi locatie si atunci nu mai este problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, se poate considera prejudicierea statului daca ma ... AnaMGO AnaMGO Buna seara, Se poate considera prejudicierea statului daca ma angejez part time la al doilea job in timpul sarcinii? Exista vreo interdictie in acest ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca cu 8 ore Cristina Ve Cristina Ve Sunt salariata la doua societati diferite, avand asadar doua CIM. Programul se suprapune, INSA la unul din cele doua ofer doar consultanta. 1. As putea sa am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si perioada de proba M-A-N M-A-N O persoana aflata in concediu de odihna la un loc de munca se poate angaja la un nou job, diferit de primul , in perioada de proba? (vezi toată discuția)