In anul 1992 tatal meu a deschis un act de succesiune pentru bunurile parintilor lui care erau decedati. Bunurile au fost impartite intre fratii bunicilor si fiecare si-a primit partea, bunicii primind o casa si teren.
In 1995 tatal meu a dorit ca bunurile parintilor sai sa fie imaprtite legal intre toti 3 frati ai sai si a facut o alta cerere de succesiune la care nici unul dintre frati nu s-a prezentat.
in anul 1996 tatal meu a decedat, casa si pamantul fiind inca pe numele bunicilor insa fiecare dintre cei 4 frati detinea verbal o parte din casa si pamant.
in 2006 am fost chemate la notariat ptr actul de succesiune. Au venit cei 3 frati , eu si sora mea (fiind urmasii tatalui meu celui de-al 4-lea frate).Si cand sa facem actul de succesiune, surpriza notarul de atunci ne-a spus ca succesiunea a fost incheiata in 1995-1996 nu mai stiu exact si ca tatal meu era decazut din drepturi prin neprezentare
si noi am fost excluse din mostenire. Proprietatea bunicilor a fost impartita in 3 parti in loc de 4 si noua nu ne-a revenit nimik.
Notariatul de stat a fost desfiintat si notarul in cauza, pentru ca nu avea dosarul terminat si vrand sa scape mai repede si sa termine, a incheiat dosarul si pe tata l-a decazut din drepturi pentru neprezentare.
FOARTE FOARTE ILEGAL ne-a spus notarul de atunci insa aparent multe cazuri au fost inchise asa.
Si uite asa am decazut din orice drepturi pentru pamant.
intrebarea mea este cum pot intra in drepturi eu si sora mea?
Simplu ...faceti actiune in instanta pentru anularea certificatelor de mostenitor anterioare si pentru repunerea in termenul de 6(sase) luni de acceptare a succesiunii. In motivarea actiunii aratati ca nu s-a respectat termenul de optiune succesorala , tatal dvs fiind decazut din drepturi inainte de a expira termenul.
=D>
cele 6 luni din pacate nu le-am avut la dispozitie. au hotarat in 1996 la notar iar noi am aflat in 2006. deschid un proces pt anularea actului de succesiune?
Cea mai buna varianta ar fi intradevar solicitarea anularii certificatului de mostenitor, pentru tatal tau a fost decazut din drepturi pentru ce motiv ????????!!!!!!!!!! Cererea in anulare este imprescriptibila, deci poate fi introdusa oricand !
introduceti actiune in anularea certificatului de mostenitor, intemeiata pe dsipozitiile art.88 alin. 1 din Legea nr.36/1995 .
conform acestor prevederi legale, cei ce se considera vatamati in drepturile lor prin emiterea certificatului de mostenitor pot cere instantei judecatoresti anularea acestuia si stabilirea drepturilor lor, conform legii .
Succesiune
baloghjoe
Buna Ziua
Am si eu o intrebare legata de succesiune. Bunicul meu a decedat mai de mult (sincer nu mai stiu cand deoarece nu l-am cunoscut dar de vreo 5-6 ani ... (vezi toată discuția)