Buna ziua.Am divortat in anul 2013,prin acordul partilor,la proces s-a stabilit pensia de intretinere pentru copii in procent si suma,la nivelul salariului avut de fostul sot la acea data.Intrebarea mea este,ce trebuie sa fac in momentul in care e marit salariul fostului sot iar de la locul lui de munca imi vireaza aceeasi suma ca si pana acum,adica suma fixa si nu procentul?
Daca pensia a fost stabilita in suma fixa gen il obliga la suma de... reprezentând 25% din venituri trebuie sa actionati in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere.
In cazul in care pensia a fost stabilita in procent trebuie sa notificati societatea la care lucreaza tatal sa va vireze suma corespunzatoare procentului stabilit de instanta.
In principiu, puteti incerca o notificare prin avocat/executor in care sa puneti in vedere societatii sa respecte dispozitia instantei. Daca nu se solutioneaza favorabil si daca tatal nu intelege sa achite suma corect calculata la nivelul venitului actual, nu va ramane decat calea unei actiuni in instanta.
Dacă e trecut un procent din venituri trebuie să vi se vireze suma raportată la procentul din venituri. Dacă nu vi se virează așa puteți merge la executorul judecătoresc pentru a fi executat restul sumei.
Cuantum pensie de intretinere
Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)