avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A 2-a abatere penala consecinte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A 2-a abatere penala consecinte?

Buna ziua,sotul meu a primit acum 2ani la jud.buftea 8luni suspendare pt conducere fara permis.a primit si 2ani de incercare.acum o saptamana a fost prins in cartier la 100m de casa cand se ducea dupa sirop la bebelus,in declaratia facuta de politist,este specificat ca a mers cca 50-100 m si ca a fost la cumparaturi.imi puteti da va rog detalii despre ce ar putea patii?specific k el e singurul intretinator de familie si avem un bebe de 5 luni si o fetita careia ii plateste pensie de 6 ani.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:44, 27 Ianuarie 2016
Daca infractiune noua este in timpul termenului de incercare, se revoca suspendarea conditionata in cazul in care este condamnat, pedepsele se aduna si se executa in regim privativ de libertate.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vechiul cod penal:

Revocarea in cazul savarsirii unei infractiuni

Art. 83. - Daca in cursul termenului de incercare cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.

Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc insa, daca infractiunea savarsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.
Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. In acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.
La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savarsita dupa ramanerea definitiva a hotararii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)