avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS persoanele fizice care lucreaza legal in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS persoanele fizice care lucreaza legal in strainatate

Pentru a nu achita în România CASS persoanele fizice care lucreaza legal in strainatate, intr-un articol publicat pe siteul dvs. am gasit urmatoarea afirmatie:
"Pentru a nu achita şi în România CASS, persoanele fizice aflate în aceste situaţii trebuie să facă dovada valabilităţii asigurării în statul în care realizează venituri, astfel:
•în cazul persoanelor fizice care îşi desfăşoară activitatea în statele membre ale UE, se aplică prevederile Regulamentului (CE) 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi Regulamentului (CE) 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială;
..................................................."
1.Ati putea sa detaliati, ce demersuri trebuie facute catre organele competente din Romania pentru a "face dovada valabilităţii asigurării în statul în care persoana fizica realizează venituri"?
2. Pentru a "face dovada valabilităţii asigurării în statul în care persoana fizica realizează venituri", ati putea sa precizati in ce consta aceasta dovada? (contract de munca, National Insurance Number). De exemplu in Marea Britanie fiecare persoana primeste un numar de asigurare (National Insurance Number), acest număr confirmă faptul că sunt înregistrat în calitate de contribuabil la bugetul asigurărilor sociale şi au drepturi depline la asistenţa medicală gratuită pe teritoriul Marii Britanii.
Multumesc pentru ca existati.

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Mama mea lucreaza in Italia cu forme legale (contract de munca) In tara nu are pensie sau alte venituri. Lamuriti-ma si pe mine, in cazul ei, cum ... (vezi toată discuția)
As avea dreptul la indemnizatie pentru crestere copil? Laurentia M Laurentia M Buna seara! Daca am lucrat in strainatate legal, cu contract de munca pe termen determinat(mai exact 8 luni in Elvetia)si imediat dupa aceasata perioada am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului, conditii de acordare vasile-osanul vasile-osanul buna seara as dori sa stiu daca sotia mea are dreptul la aceasta indemnizatie,daca nu lucreaza in Romania dar isi plateste lunar taxele la asigurarile sociale (vezi toată discuția)